השף שעושה זהב מפלאפל - חדשות האוכל - הארץ

השף שעושה זהב מפלאפל

השף מייקל סולומונוב מתמודד השנה על תואר השף הטוב בארצות הברית. אז מה הוא עושה? פותח פלאפלייה בפילדלפיה בהשראת הפלאפל המיתולוגי של דבורה מכרכור

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
חיים הנדוורקר
פילדלפיה פילדלפיה

כאשר עברתי ליד קומפלקס בתי הקולנוע ליד לינקולן סנטר בניו יורק ניבטו אלי פנים מוכרות מעל גבי אחת המודעות המקדמות סרטים. כן, זה היה מייקל סולומונוב השף של מסעדת "זהב" בפילדלפיה.

הסיפור של סולומונוב, שסופר כאן לא פעם, הוא אגדה נוסח סינדרלה של ממש. השף האמריקאי-ישראלי, שהתחיל את חייו כנער שלא מצא את דרכו, התמכר לאלכוהול וסמים, איבד את אחיו בזמן ששירת בצה"ל בגבול הצפון, אבל היה לו דבר אחד שהדליק אותו: אוכל ישראלי. מזה תשע שנים המסעדה שלו "זהב" נחשבת לאחת הכוכבות הבולטות במגרש המסעדנות של פילדלפיה. יש שיגידו כי זו המסעדה הנחשבת ביותר היום בעיר. המסעדה שלו מלאה בדרך כלל, ולהשיג מקום בסוף השבוע זו לפעמים משימה כמעט בלתי אפשרית.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ