הפטיסרי הצרפתית משתלטת על אשדוד

אם עד לא מזמן היה קשה למצוא קרואסון טוב באשדוד, העלייה מצרפת עשתה את שלה וברחבי העיר צצו לא מעט מקומות שמביאים את הקלאסיקות הגדולות. הנה הצצה לשניים מהם

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים6
רותם מימון

לא מעט השפעות דמוגרפיות כאלו ואחרות יש לעולים החדשים מצרפת על אשדוד ובשנים האחרונות, גלי העלייה מפריז, מליון וממרסיי בעלייה מתמדת. מעבר לתנופת הבנייה המשמעותית שעוברת על העיר (ולראייה בכל קרן רחוב רואים פה מנוף), ולכך שהשפה העיקרית ששומעים ברחובות היא צרפתית, יש לגל העלייה הצרפתי אפקטים נוספים, קולינריים למשל ולא לא מדובר רק בסנדוויץ' טוניסאי או בבתי קפה מסוגננים א-לה ריביירה, אלא דווקא בתחום מעודן הרבה יותר – הבולנז'רי והפטיסרי הצרפתיים שעשו אף הם עלייה והחלו לצוץ באשדוד מכל עבר.

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ