השף הצרפתי מתחנן: קחו את שלושת כוכבי המישלן שלי

השף הצרפתי סבסטיאן ברא הדהים את עולם הקולינריה כששלח הודעה למנהלי מדריך מישלן ובה הוא מתחנן שייקחו את שלושת הכוכבים של מסעדתו. הסיבה: "רוצה להשתחרר מהלחצים"

דן בילפסקי ואליאן פלטייה, ניו יורק טיימס
לונדון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים17
דן בילפסקי ואליאן פלטייה, ניו יורק טיימס
לונדון

בהגיעו לגיל 46 הדהים סבסטיאן בְּרָא, אחד השפים המהוללים ביותר של צרפת, את עולם הקולינריה הצרפתי בתחינה מאוד לא רגילה: קחו ממני את שלושת כוכבי המישלן שלי.

אוהבים מסעדות ויש לכם מה להגיד? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

לפני כעשרים שנה סייע אביו של ברא, מישל ברא, להפוך את הירקות לצורה של אמנות בצרפת, וקיבל ב–1999 שלושה כוכבי מישלן במסעדתו Le Suquet שבדרום צרפת. סבסטיאן ברא, שלקח לידיו את המסעדה לפני עשר שנים, והמשיך להחזיק בשלושת הכוכבים בעזרת — בין השאר — מנה ייחודית העשויה מ–60 ירקות, זרעים ופרחים. אך כעת הוא אומר שנמאסו עליו הלחצים הכרוכים בשמירה על הכוכבים האלה, והוא רוצה לא פחות מאשר "שחרור" קולינרי.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ