בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האם טעמה המיוחד של הגבינה השוויצרית בסכנת הכחדה?

ידיעה חדשותית מסעירה בימים אלה את שוויץ ולפיה המדינה מסירה מעליה את האחריות לטיפוח חיידקי הגבינה המפורסמת בעולם

20תגובות
גבינה שויצרית עם חורים
Getty Images IL

לרבים מבין שוכני האלפים השוויצריים נתקע היודל בגרון, כאשר הגיעה בימים אלה הידיעה המזעזעת מהבירה הפדרלית ברן, לפיה המדינה מתכוונת להסיר מעליה את האחריות לטיפוח וגידול החיידקים המופלאים המשמשים לייצור הגבינה השוויצרית - ובמיוחד להיווצרות החורים הכל כך מפורסמים שלה. הגבינה ששמה יצא לתהילה עוד בימי האימפריה הרומית - תחת הכינוי "הגבינה ההלווטית" - כאשר הכוונה כנראה לגבינה המיוצרת בעמק טאל (אמנטאל בגרמנית) - חייבת את נשמתה לחיידקים, לא פחות מ'רוח החיים' ששם המהר"ל בגולם נפראג. החיידקים האלה, בדרך כלל...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו