האם טעמה המיוחד של הגבינה השוויצרית בסכנת הכחדה?

ידיעה חדשותית מסעירה בימים אלה את שוויץ ולפיה המדינה מסירה מעליה את האחריות לטיפוח חיידקי הגבינה המפורסמת בעולם

שלמה פפירבלט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שלמה פפירבלט

לרבים מבין שוכני האלפים השוויצריים נתקע היודל בגרון, כאשר הגיעה בימים אלה הידיעה המזעזעת מהבירה הפדרלית ברן, לפיה המדינה מתכוונת להסיר מעליה את האחריות לטיפוח וגידול החיידקים המופלאים המשמשים לייצור הגבינה השוויצרית - ובמיוחד להיווצרות החורים הכל כך מפורסמים שלה.

הגבינה ששמה יצא לתהילה עוד בימי האימפריה הרומית - תחת הכינוי "הגבינה ההלווטית" - כאשר הכוונה כנראה לגבינה המיוצרת בעמק טאל (אמנטאל בגרמנית) - חייבת את נשמתה לחיידקים, לא פחות מ'רוח החיים' ששם המהר"ל בגולם נפראג.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ