איגואנה במטבח? בדרום אמריקה הן עניין קבוע

העולם נסער מארוחת האיגואנות של ג'ף בזוס, אך בדרום אמריקה ובמרכזה איש לא עשה מזה עניין - שם האיגואנות הן התרנגולות של העצים

שלמה פפירבלט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שלמה פפירבלט

הסיפור והצילום של ג'ף (אמזון) בזוס, האיש העשיר בעולם, זולל איגואנה צלויה בנשף בניו יורק, עורר השבוע תגובות רבות מסוגים שונים, אך גם הפנה תשומת לב למרכיב הקולינרי של העניין.

איגואנות היו תמיד חלק אינטרגלי בתפריט של ילידי אמריקה המרכזית והדרומית, שם מרחב המחייה הטבעי שלהן. עד היום חוקרים רבים באזור מציינים כי אין ויכוח על כך שתרומת הפרוטאינים שהרימו האיגואנות הייתה חשובה מאוד במשך דורות רבים. באופן יחסי ובהשוואה לבעלי חיים אחרים, איגואנות קל לצוד וכשהן מגיעות בטבע לאורך של מטר וחצי, ומשקלן נושק לעשרה ק"ג, מדובר בהרבה בשר.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ