בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גלייזר, הקונדטוריה הוותיקה ביותר בניו יורק, נסגרת

אחרי 116 שנות פעילות, נכדיו של המייסד התעייפו והעוגיות הכל כך ניו יורקיות עשויות להיעלם מהעולם

תגובות
הרב גלזר, הנכד של המייסדים נשען על תמונות של העבר של המאפיה
Kathy Willens / AP

מאפיות וקונדיטוריות בניו יורק נפתחות ונסגרות כהרף עין. מה שהיום אופנתי, מחר עשוי לעמוד שומם. על כן, סיפורה של הקונדיטוריה בת 116 השנים, הוא בגדר עוף נדיר בנוף המקומי. בשנת 1902 הגיע האופה הגרמני ג'ון הרברט גלייזר לניו יורק ופתח בה חנות. גלייזר כאופה  ותיק, רצה בכלל לפתוח מאפייה שבתחילה פעלה 24/7, עם משמרות שונות לאופים שעבדו מסביב לשעון. מהר מאוד הבין גלייזר את טעם הקהל והוסיף לאפיית הלחמים גם עוגות ועוגיות ועם השנים הפכה חנות הלחם לקונדיטוריה - או כפי שקראו לה כאן Bake shop. ב-1935, זמן קצר...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו