גלייזר, הקונדטוריה הוותיקה ביותר בניו יורק, נסגרת

אחרי 116 שנות פעילות, נכדיו של המייסד התעייפו והעוגיות הכל כך ניו יורקיות עשויות להיעלם מהעולם

חיים הנדוורקר
ניו יורק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חיים הנדוורקר
ניו יורק

מאפיות וקונדיטוריות בניו יורק נפתחות ונסגרות כהרף עין. מה שהיום אופנתי, מחר עשוי לעמוד שומם. על כן, סיפורה של הקונדיטוריה בת 116 השנים, הוא בגדר עוף נדיר בנוף המקומי. בשנת 1902 הגיע האופה הגרמני ג'ון הרברט גלייזר לניו יורק ופתח בה חנות. גלייזר כאופה  ותיק, רצה בכלל לפתוח מאפייה שבתחילה פעלה 24/7, עם משמרות שונות לאופים שעבדו מסביב לשעון. מהר מאוד הבין גלייזר את טעם הקהל והוסיף לאפיית הלחמים גם עוגות ועוגיות ועם השנים הפכה חנות הלחם לקונדיטוריה - או כפי שקראו לה כאן Bake shop. ב-1935, זמן קצר לפני מותו, העביר האב את החנות כמו גם את הבניין בו פעלה לידי בנו הרב. שני הנכדים הרב (כמו שם אביו) וג׳ון (כמו שם הסבא המיתולוגי) קיבלו לידיהם את העסק ב-1999 והם ממשיכים לנהל אותו עד עצם היום הזה. כעת, הקונדיטוריה והמאפייה גלייזר הנחשבת לוותיקה ביותר בניו יורק תיסגר בתחילת חודש יולי הקרוב. הסיבה לכך, לפי הנכדים, היא עייפות החומר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ