שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שלמה פפירבלט
שלמה פפירבלט

איגוד יצרני הפרמזן האיטלקי פרסם בשבוע שעבר נתוני הצלחה חסרי תקדים אצלם. מהנתונים עולה בין השאר כי הגבינה האיכותית ממחוז אמיליה-רומאניה, ששמה המלא בשפת אמה הוא פרמיג'אנו רג'אנו (Parmigiano Reggiano) - גלגלה מחזור של 2.2 מיליארד יורו בשנה, על פי סיכומי החשבונות של 2017.

הגבינה בעלת המרקם הקשה והגרגרי שהמסמכים המעידים על ייצורה חוזרים עד לימי הביניים, יכולה מבחינה משפטית לשאת את שמה המלא אך ורק אם היא מגיעה מחבל אמיליה-רומאניה, בגלל המעמד הגיאוגרפי המוגן שהוענק לה על פי חוקי האיחוד האירופי. חשוב להדגיש זאת, כי קיימים ברחבי העולם אין ספור חיקויים פרועים יותר או פחות של גבינת הפרמזן, אך הם אינם יכולים להיקרא פרמיג'אנו רג'אנו.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ