פיקה: המאפייה הסקנדינבית הראשונה במזרח התיכון נפתחה בתל אביב

מפיק הטלוויזיה השוודי, מייקל רוטשילד, עלה ארצה ושמר על האפייה כתחביב. אחרי שפתח דוכן מאפים בשווקי איכרים, כעת הוא מוכן למאפייה ומבקש להכיר לישראלים את הקונספט של "פיקה"

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוני קשמין
רוני קשמין

את הקרואסון, הבגט והמאפים הצרפתיים א לה פטיסרי רובנו מכירים; חלק אחר התוודע עם השנים למאפים איטלקים כמו ספוליאטלה או פנטונה שעשו עלייה ארצה, אבל את דברי המאפה הסקנדינביים טרם הכרנו. אפשר לשלוף מן המותן את הדייניש, מאפה השמרים הדני, המתוק והריחני, שבדנמרק הוא מכונה בכלל wienerbrød או בעברית: לחם וינאי, אבל שם, פחות או יותר, זה נגמר. כעת, מייקל רוטשילד, סקנדינבי (לשעבר) ואמביציוזי במיוחד מבקש לשנות את זה, ולעשות עלייה למאפים סקנדינביים ובתוך כך, להכיר לישראלים את הפסקת הקפה השוודית ("פיקה") שהיא בכלל גישה לחיים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ