המזווה בולנז'רי: בשביל מקדש הקרואסונים החדש תצטרכו לצאת אל מחוץ לעיר

במתחם עין שמר בואכה פרדס חנה תמצאו כמה מהקרואסונים הבלתי שגרתיים בארץ, כמו קרואסון במבה, קרואסון מלבי וקרואסון חלווה עם פטיסייר וטחינה; אבל זה לא הכל

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוני קשמין
רוני קשמין

חמש שנים אחרי שנפתח "המזווה", בוטיק אוכל כשר במרכז קניות בלב כרכור, המתמחה בייצור ועישון בשר, נקניקיות ונקניקים; ושנתיים אחרי שנפתחה כמה מטרים משם, באותו גם מעדניית הגבינות הכשרה של "המזווה" – השבוע נפתח מה שאולי הוא הצעד הטבעי קדימה והלאה: "המזווה בולנז'רי". מאחורי שלושת המקומות עומד דור כהן, שרקוטייר צעיר שלמד את אומנות הכנת הנקניק באיטליה. בזמן שהותו בארץ המגף הוא שם לעצמו למטרה לייבא ארצה את אותם הטעמים הזרים ולאקלם אותם כאן, רק בגרסתם הכשרה. עבור אנינים וגרגרנים רבים, שומרי כשרות ואולי במיוחד אתאיסטים, זה היה רק מתבקש – שלשרקוטרי ופרומז'רי, יצטרף גם בולנז'רי. או במילים אחרות: נקניקים – יש; גבינות – גם; ועכשיו, הביאוּ את הלחם. וכמו כדי להקל על הזלילה, "המזווה בולנז'רי" ממוקם מרחק פסיעה קלילה מהמרכז המסחרי בו ממוקמות שתי המעדניות הקודמות, במתחם עין שמר, מרכז מסחרי אחר ובו צפויים להתמקד בדברי מאפה – מלוחים ומתוקים, ובדגש על קרואסונים, קלאסיים כמו גם כאלו שבעצם הותאמו למקום ולאקלים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ