בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גל של שפים שמוותרים על כוכבי המישלן שלהם מעמיד את עתיד המדריך בסימן שאלה

שפים מובילים, מסעדות יוקרה ואפילו דוכני רחוב שקיבלו כבוד היסטורי - כולם מעוניינים להתפשט ממה שהיה עד לפני כמה שנים סמל הסטטוס הקולינרי האולטימטיבי. לחץ נפשי, מעמסה כלכלית ורצון לחירות יצירתית עומד בבסיס הפרישה, שמסמנת את השינוי בתרבות האוכל העולמית

5תגובות
מדריך מישלן
שרון היינריך

כל מסעדה רוצה להתהדר בכוכב מישלן, או כך לפחות הורגלנו לחשוב. אלא שעולם האוכל המשתנה, ובעיקר הטרנדיות של האוכל שהפך לתרבות פופ אמיתית גורמות למסעדנים רבים דווקא להתרחק מהתואר הכי יוקרתי בעולם הקולינריה. שנת 2018 הייתה מבלבלת מאוד עבור המדריך הצרפתי שמעניק כוכבים מאז 1926, כששפים רבים – מכל קשת המסעדות – הודיעו כי הם פשוט מוותרים על הכוכבים, הכבוד והתענוג הכרוכים בהם. למה? הסיבות מגוונות, אך מאחורי כולם מסתתרות שתי בעיות – הלחץ של הקהל שגדל בעקבות החשיפה (שמתבטא בלחץ נפשי עצום), והרצון להשתחרר...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו