סושי מגעיל, חרקים זה טעים: הפרופסור הצמחוני שרוצה לאכול את הסטייק ולהשאיר אותו שלם

אין לו בעיה לאכול המבורגר שמישהו אחר קנה, על אף היותו צמחוני, או לטעום בשר כלב, אם הוא מת בנסיבות טבעיות. פול רוזין, מחוקרי האוכל המפורסמים והמוערכים ביותר בארצות הברית - מסביר מה גורם לאנשים מסוימים לאמץ אוכל אחד ולדחות אוכל אחר

צח יוקד
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צח יוקד

כבר יותר מעשר שנים שפרופסור פול רוזין (Paul Rozin) מגדיר את עצמו כצמחוני. "זה משיקולים מוסריים בלבד. אני פשוט לא אוהב את הרעיון של להרוג חיות", הוא מסביר בשיחה שאנחנו מקיימים בסלון דירתו בקומה ה-19 של אחד מבנייני הדירות המרשימים ביותר במרכז פילדלפיה. "יש צמחונים שאכלו בשר כל החיים ונגעלים ממנו עכשיו. אנחנו לא יודעים איך זה קורה בדיוק, כי תהליך כזה לא מתרחש אצל כולם. מצד שני, אני יכול להגיד לך שאם הסיבה לכך שמישהו הופך צמחוני היא מוסרית, כי הוא מתנגד להרג בעלי חיים, הסיכוי שבשר ידחה אותו גדול יותר מאשר אצל צמחונים מטעמים בריאותיים. אצל הקבוצה האחרונה, אם יתברר מחר שבשר הוא הדבר הכי טוב שיכול להיות לא תהיה להם בעיה להתנפל עליו מיד."

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ