הכינו את הארנקים

המסעדות המסקרנות של הסתיו והחורף

התקופה קשה בענף המסעדנות ממשיכה, אבל לא מעט מקומות חדשים צפויים להיפתח בקרוב. המגמה: אוכל איטלקי, ים תיכוני, אסיאתי, ברים על גגות ושפים גדולים שפותחים בחו"ל. מסעדות יוקרה? לא תמצאו פה

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ליבי שפרלינג

שנת 2018 שתסתיים בקרוב מסתמנת כהמשכון הגרוע של 2017. החודשים האחרונים הביאו עמם שלל סגירות מצערות של מסעדות שאהבנו. מסעדות ובתי קפה שהיו מוסדות של ממש (אורנה ואלה, קפה באצ'ו) לצד מסעדות שף מקוריות שממש כאב לנו הלב על היעלמותן מהנוף (גריג, שיראטויה היפנית הנהדרת, דה באן) או כאלו שסתם היה ממש כיף להגיע אליהן ספונטנית ולתפוס ארוחה טראשית ומענגת בגבולות הטעם הטוב (אמריקה, פונדק דה לוקס, טראק דה לוקס, באנז) נעלמו מהנוף בעת האחרונה והותירו חלל. כבר כתבנו כאן על תחושה עגמומית במיוחד באוויר, שהפעם, כך נדמה, איננה קשורה רק לתקופת אחרי החגים כי אם לאיזו האטה כוללת, בה המסעדות הן הראשונות לשלם את המחיר. אבל לא הכל אפור. הסתיו והחורף הקרובים צפויים להביא עמם כמה פתיחות מסקרנות במיוחד. המגמה החורפית תמשיך את הקו של התקופה: יותר מקומות חדשים עם אוכל איטלקי או ים תיכוני, או שניהם ביחד. עוד נראה כאן אוכל אסיאתי בכמויות, ברים על גגות ושפים גדולים שמבינים לאן נושבת הרוח ומשאירים לעצמם אופציות בחו"ל. מה לא תראו כאן? אף מסעדת שף יוקרתית. שום פיין דיינינג. כל הפרטים בפנים (עד כמה שניתן). לחובבי ספוילרים.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ