העולם מתמכר לחליטת קפה קרה, אבל היא פחות בריאה מהקפה הישן, החם והטוב

ענף חליטת הקפה הקר צמח בשנים האחרונות במאות אחוזים, תוך כדי מיתוגו כבריא יותר למערכת העיכול. צמד חוקרות מצאו שדווקא החליטה החמה משאירה את נוגדי החמצון, האחראיים לרוב הסגולות הרפואיות של הזהב השחור

איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
איתן לשם

אחד הטרנדים הגואים בענף הקפה הוא ה"חליטה הקרה" (Cold Brew), שחסידיה בטוחים כי היא-היא השיטה המיטבית להרוויח את כל היתרונות שבשתיית קפה. מכירות חליטות הקפה הקר עלו בשנתיים האחרונות ב-370%  (מ-8.1 מיליון דולר ב-2015 ל-38.1 מיליון דולר ב-2017), כשמגמת ההתחזקות של הקפה ממשיכה גם ב-2018 ואיך לא- נחתה גם בישראל ואף פה המכירות גדלו באופן חד. אך בעוד הקפה החלוט החם, על שיטותיו שונות והמשונות, נחקר מכל זווית אפשרית והוליד מחקרים סותרים - החליטה הקרה לא נבחנה מעולם. מאחר שכך, גם הטענות על רמת חומציות נמוכה יותר, ועל כך שקפה בחליטה קרה מכיל נוגדי חמצון רבים יותר לא נבדקו באופן רשמי. מחקר חדש של חוקרות מאוניברסיטת פילדלפיה ומאוניברסיטת תומאס ג'פרסון, מצא שאין ממש בטענות אלו.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ