בהאנגר סודי בפרדס חנה מייצרים בירה מפתיעה שמיושנת בחביות ויסקי

במבנה בטון אפרורי למדי בפרדס חנה, מסתתרת "שבט" מזקקה ומבשלה שמשלבת בין טכניקות מסורתיות לעדכניות בתקווה להוכיח שיש עתיד לוויסקי הכשר

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ליבי שפרלינג

באזור התעשייה של פרדס חנה, בקצה של מגרש מרוחק, ניצב מבנה בטון אפרורי ודהוי מראה. דבר בחיצוניותו אינו מרמז על הפלא שמתחולל בפנים: קו ייצור חדש של בירות בוטיק ומולו מזקקה מרהיבה, על שלל מכלי הנחושת שבה זורקת למקום רחוק מעבר לים, על גדות נהר שוצף וסלעים שחורים נישאים במרחק.

מסתבר שליאור בלמס וניל וסרמן עובדים כבר כמעט ארבע שנים על יצירת ה- Brewstillery שלהם, כנראה הראשונה בישראל. Brewstillery, כפי שניתן להבין מההלחם הלשוני, הוא מושג שבא לעולם בשנים האחרונות והוא מתאר את אחד השילובים הנפלאים שבין מבשלת בירה למזקקה ובמובן רחב יותר, את השילוב בין טכניקות הכנה שלקוחות משני העולמות: עולם בישול הבירה מחד ועולמם של תזקיקי הדגנים והענבים מאידך.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ