המסעדה הטובה בעולם נפתחת מחדש, בערך

פראן אדריה, מחלוצי המטבח המולקולרי, פותח שוב את מסעדת אל בולי הנודעת בקטלוניה. לפני שאתם ממהרים לסגור שולחן לשנה הבאה, חכו רגע

רוני קשמין
רוני קשמין
מדריד
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רוני קשמין
רוני קשמין
מדריד

לפני שהייתה נומה בקופנהגן או אוסטריה דה פרנצ'סקנה במודנה איטליה, הייתה אל בולי בקטלוניה, המסעדה הטובה בעולם. היא ניצבה בקודקוד המסעדות המוערכות והמהוללות ואף קטפה את התואר הנכסף מכולם כמסעדה הטובה ביותר במשך ארבע שנים ברציפות ומחזיקה בשיא עולמי של חמש זכיות בסך הכל. כל כך טובה ומבוקשת הייתה, עד שאפשר היה בקלות לחכות גם מעל שנה ואף שנתיים כדי למצוא שולחן בה. ואז נסגרה במפתיע, לכאורה, בשנת 2011. הפסדים כספיים הם לא נחלתה הבלעדית של הקולינריה המקומית דהיום, מסתבר. אבל כעת, מסעדת אל בולי, והשף-סלב שהוביל אותה במשך שנים, פראן אדריה, מחלוצי המטבח המולקולרי ומי שהשף פול בוקוז בכבודו הכתיר כשף הטוב והמשפיע בעולם (לא עניין של מה בכך כשזה מגיע מאדם במעמדו) חוזרים. אבל אל תשלפו את הסכו"ם, הסינר והדרכונים עדיין. יש פה קאטץ'. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ