מסע מייאש ומעורר תקווה בעקבות המטבח הפלסטיני והעולם הסובב אותו

בספר בישול חדש שפורסם בארצות הברית, "זייתון", מתעדת יסמין חאן מסע בגדה המערבית וברצועת עזה ואת טעמו המיוחד של האוכל שפגשה שם

לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס

בנובמבר 2016, אחרי שחזרה לביתה בלונדון ממסיק הזיתים בגדה המערבית, מחברת ספרי הבישול יסמין חאן (Yasmin Khan) נתקלה בבעיה: ככל שניסתה והתאמצה, היא לא הצליחה לכתוב.

היא היתה אמורה לסיים את כתב היד לספר על המטבח הפלסטיני באביב 2017, אבל מראות המחסומים והחיילים הישראלים שבהם נתקלה במסעותיה בגדה המערבית וברצועת עזה לא הניחו לה. בניגוד לטבעה ככותבת היא חשה בושה ונאלצה להיאבק בדחף לצנזר את עצמה לפני שמלותיה נכתבו שחור על גבי לבן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ