יוצאת לאור |

בין מוסכים לקצביות: הקונדיטוריה הסודית של דוד לאור ממבשרת ציון מתרחבת

דוד לאור, השף-קונדיטור שאחראי על אחד מקרואסוני השקדים הטובים בארץ, מרחיב את הקונדיטוריה הקטנה שלו ויש כאן יותר מסיבה אחת לתכנן ביקור באזור תעשייה של מבשרת

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוני קשמין
רוני קשמין

באזור התעשייה של מבשרת ציון, בין מוסכים, קצבייה ופסולת בניין שמפוזרת בחוסר חן בשטח, התמקמה לפני שבע שנים המגדנייה המתוקה של דוד לאור, פינת חמד קטנה, רוגעת וכאילו מנותקת מהקשר, זמן או מקום. תמצאו בה מדי בוקר מני מאפים ריחניים ועל-זמניים שרוח פטיסרי צרפתית קלאסית מנשבת בהם, וגם קפה מעולה ליושבים, או לאלו שלא ממהרים לחטוף את המאפים ולהמשיך בדרכם. בעבורנו, עצירת חובה קבועה בדרך לירושלים. עד לאחרונה, היה המקום הקטן מעין סוד שמור למקומיים ולמכורים לדבר (כלומר, לפחמימות מדופדפות וחמאתיות) אולם מטבע הדברים, משהו טוב סופו להתגלות. אנשים, גם לא מדרי האזור, החלו להגיע אליו ממרקחים, גם אם הדבר כרוך בדרך לא דרך, בפינה לא לגמרי סלולה ודי נידחת של אזור תעשייה. בהתאמה, השמועות אודות המאפים הריחניים המשיכו לעשות להן רגליים, והמקום הקטן היה קטן מכדי להכיל את קהל הלקוחות החוזרים והתיירים המזדמנים והמתרבים, שבאו במיוחד אל הפסטורליה הציורית של אזור התעשייה.   

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ