קודארי: המסעדה הדרוזית הטבעונית הראשונה בתל אביב

אלירן דיב הוא דרוזי שנולד למשפחת ציידים ודייגים מפקיעין, עבר לתל אביב, הפך לטבעוני ועכשיו הוא פותח מסעדה שחוזרת לשורשים, ללא חשש צער בעלי חיים

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רוני קשמין
רוני קשמין

בימים אלו נפתחת להרצה בצד הסואן והמפויח של רחוב קרליבך בתל אביב מסעדת "קודארי" (בתעתיק מדויק: ח'וּדארי), שתפריטה כפי שמרמז השם (מערבית: "טבעוני"), נשען על המטבח הדרוזי הגלילי והטבעוני. מאחורי המקום עומד אלירן דיב, שמו הכל-ישראלי אולי מתעתע חלקית, כשהוא בן למשפחת ציידים ודיגיים דרוזית מפקיעין (במקור, שמו היה לואי, היום כולם מכירים אותו כאלירן). ברמה האישית, מעיד דיב כי החיים בצל הציד פצעו אצלו טראומה עמוקה, שבאה לידי ביטוי בהמשך, בהימנעות מאכילת בשר. אחרי שעבר לתל אביב ועבד במטבחים טבעוניים (ובפרט, בזה של מזללת "גוּדנס") הוא החליט לקחת את תחושת השליחות האישית צעד קדימה – ולפתוח מקום משל עצמו. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ