המתכונים של אורנה ואלה הופכים אותי לבשלן טוב יותר

כ-13 שנים לאחר שיצא לאור ספר המתכונים הראשון של אורנה ואלה, שתי השפיות שנפרדו לפני כשנה ממסעדתן האייקונית, הוציאו ספר חדש. ניסינו שלושה מתכונים וליקקנו את האצבעות

ליאור סורוקה - צרובה
ליאור סורוקה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ליאור סורוקה - צרובה
ליאור סורוקה

עמודים 57 ו-58 בעותק שלי של ספר המתכונים הראשון של אורנה ואלה עמוסים בכתמים. אם גיאולוגים יירדו לעומקם אני מניח שהם ימצאו עליהם שאריות בצק, כתמי ביצה ונגיעות של גבינת שמנת. אלו העמודים של המתכון לטארט המנגולד; מנה שעם השנים, מאז שרכשתי את הספר אי אז ב-2006, למדתי להתמקצע בה - כמו למשל לדעת מה עובי הבצק הנכון לטארט או לנסות מיני קמחים שונים - והיא שימשה אותי נאמנה בכמה וכמה ארוחות משפחתיות או עם חברים, או כדי להרשים אמא של בן זוג. כשאומרים ש"זה טארט המנגולד של אורנה ואלה", זה טעים עוד לפני שטועמים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ