JTA
לורה אי. אדקינס
ניו יורק

בגיליון החג של המגזין Food & Wine שיצא לאחרונה, הופיע מאמר שהסעיר אותי (ואחר כך את הרשת) וכותרתו "8 דרכים להכנת לביבות תפוחי האדמה הטובות ביותר שאכלתם אי פעם". על פניו, הכל תקין - אז מה הבעיה ועל מה הסערה? שתיים מהלביבות המהודרות כללו תוספות לא כשרות בעליל.

בלביבה אחת היו שרימפס וקלאמרי, מן הסתם - פירות ים שיהודים שומרי כשרות נמנעים מלאכול, ובשנייה היה שילוב של בשר וקרם פרש - ערבוב של חלב ובשר. הגבתי בציוץ חוזר עם תמונה מהמאמר ושאלתי (בצורה רטורית) מה הביג דיל, לנוכח העובדה שרוב יהודי אמריקה אינם שומרי כשרות ולאור מעמדם הדומיננטי של שפים יהודיים כמו אינה גרטן, שהצורה העדינה שבה הכינה קוקטייל שרימפס גרמה לי להזיל ריר, אף על פי שאני שומרת כשרות (ואכילת פירות ים תגרום לי מיד לתגובה אלרגית).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ