יוליה בודקתביסלי מסביב לעולם: האם באמת היינו צריכים אותו?

במהדורת החורף של החטיף הוותיק ניסו להתחקות אחר טעמים מוכרים מסביב לעולם. אלא שבמקום פאד תאי קוואסן, זכינו בטעמי לוואי ובלא מעט שאלות פילוסופיות על ממתקים

יוליה ניקנקין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
יוליה ניקנקין

לפני 45 שנה ביסלי החל להימכר בחנויות. כמו כל דבר טוב, תחילתו של החטיף באלתור: מנהל הייצור במפעל "אסם" בבני ברק, אפרים סעדון, זרק למכונת הטיגון קצת פסטה – והשאר היסטוריה. עד שהממציא החליט להיחשף, הרבה מאוד טעמים עלו וירדו מהמדפים, אבל כל המצאה השאירה את הפסטה המטוגנת בגבולות המלוח. למרות שהתיבול האהוב על סעדון היה בכלל סוכר, ופסטה מתוקה היא לא רעיון מופרך – בהונגריה עשו ממנה קינוח לאומי עם פרג, אגוזים וצימוקים – ב"אסם" מסרבים להרחיב את הרפרטואר עם מוצר יצירתי באמת. בינתיים, לכו תדעו.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ