"לומר שעוגיות חלבה זה ישראלי? קשה לי עם זה"

למרות סגירתה של הפטיסרי שלו, מזארין, השף קונדיטור אלון גולדמן נשאר מחובר למסורת האפייה הצרפתית. לקראת שבוע הקינוחים של ישראל אותו הוא אוצר, הוא מסביר מדוע אין דבר כזה קונדיטוריה ישראלית

ליבי שפרלינג
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ליבי שפרלינג

לפני כשני עשורים, הרבה לפני שאופים ביתיים שלטו במונחים כמו "בצק רבוך" או "קרם פטיסייר", וסצינת הקינוחים בארץ הסתכמה, פחות או יותר, בעוגות ביסקוויטים ועוגות בחושות, השף קונדיטור אלון גולדמן, היה מחלוצי הענף. הוא היה השף קונדיטור של מסעדת קרן האגדית וב-2005, זמן קצר אחרי סגירתה, הקים את הפטיסרי מזארין שנודעה בוויטרינה הצבעונית של הטארטלטים, האקלרים והמקרונים. מזארין הפכה תוך זמן קצר לאחת הקונדיטוריות הטובות בארץ והתרחבה לבתי קפה מלבד הפטיסרי. את סימני הדעיכה ראו בסגירה הדרגתית של הסניפים, עד שב-2017 נסגרה באופן סופי. זה לקח זמן, אבל גולדמן המשיך הלאה. בשנה האחרונה הוא אמון על הקונדיטוריה של מסעדת "טוטו" התל אביבית.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ