מחיר הקורונה: "אף אחד לא מדבר על הנזק הכלכלי המטורף למסעדות"

הסנקציות שמגבילות את עבודתן של מסעדות ובתי הקפה, הותירה את מרבית עובדי ענף הקולינריה ללא עבודה. כעת הם נאלצים להסתגל לחוסר הוודאות בענף שבו גם השגרה לא פשוטה

יוליה ניקנקין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
יוליה ניקנקין

קצת יותר משבוע עבר מאז עלה ראש הממשלה על דוכן הנאומים והודיע על צמצום פעילות הפנאי לזמן בלתי מוגבל. ההנחיות החדשות כללו בתוכן את בתי העסק בתחום הפנאי ובהם הקולינריה ברחבי הארץ שנאלצו להשבית את פעילותם לאלתר, למעט שירותי משלוחים. בשבוע שלפני כן, כשהחיים נראו עדיין לגמרי אחרת, הודיעה מסעדת ניטן תאי שתיסגר לצמיתות, ואחריה עוד ועוד מקומות החליטו לעצור את הפעילות בעקבות ההאטה. מעבר לחשש מהדבקה, ההנחייה הקודמת שנראית היום כמו חלום ובה הוחלט להגביל את מספר הסועדים עד למאה איש, הקשתה על המשך פעילות שגרתית. מסעדת טאיזו של השף יובל בן נריה הודיעה ראשונה על סגירה, ואחריה גם מסעדת נורדוי של השף ענב אזגורי ו-L28  עם השפית נאיפה מולא ו-"בלו סקיי" של מאיר אדוני. עם פרסום הסנקציות החדשות נאלצו לסגור גם אלה שניסו לשדר עסקים כרגיל, ונפגעו הלכה למעשה כל בתי האוכל שלא מבססים את עיקר פעילותם על משלוחים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ