השף הוונצואלי שיביא את המטבח הנורדי לקהל הישראלי

קרלוס פונטה, השף הצעיר של מסעדת Taller מדנמרק, מגיע ארצה לבשל עם השף אוראל קמחי ב"פופינה" התל אביבית. יחד הם ידגימו איך משלבים את החום וחומרי הגלם של דרום אמריקה, עם הטכניקות הקפדניות של צפון אירופה והחוצפה של ישראל

צדפה בת מאה שנה, פרוסה דק-דק, מושרית במרינדה של חלב יוּקה, ומוגשת עם שמן דגים מעושנים ועם קוקטייל שמבוסס על חלב יוּקה ווויסקי מעושן בצד
צדפה בת מאה שנה, פרוסה דק-דק, מושרית במרינדה של חלב יוּקה, ומוגשת עם שמן דגים מעושנים ועם קוקטייל שמבוסס על חלב יוּקה ווויסקי מעושן בצדצילום: Rasmus Malmstrom
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין

קרלוס פונטה, יליד ונצואלה, רק בן 31 וכבר מחזיק רפרטואר של כמעט 12 שנה בתעשייה, שכולל עבודה במסעדות שכל טבח חולם רק להשתלם בהם, בראשן מסעדת Noma הדנית, עטורת התארים והכוכבים של השף רנה רדזפי. זאת ועוד, הוא עבד גם במסעדת Hacienda Benazuza ששכנה ברוב רושם במלון אל בולי בספרד (אבל זה מכבר נסגרה); במסעדת Denis Martin הממוקמת בפסטורליה של גדות אגם ז'נבה בשוויץ; והוביל את מסעדת Namnam הסינגפורית, שאף היא, כמו Noma, ממוקמת בקופנהגן. בין לבין הספיק פונטה גם לערוך מסעות קולינריים בעולם ולתעד אותם בסדרה דוקומנטרית שיצר עם אביו, ליאופולדו, כשהעונה הראשונה והשנייה שלה כבר שודרו בוונצואלה, לפני שש וארבע שנים בהתאמה. בזמן שעבר, הוא התרכז בעיקר בהקמת מסעדה משלו, או כמו שהוא מנסח זאת: "חלום ילדות שפשוט לא הרפה ממני ומתגשם בשנתיים האחרונות". 

רוני קשמין

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ