השף הוונצואלי שיביא את המטבח הנורדי לקהל הישראלי - חדשות האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השף הוונצואלי שיביא את המטבח הנורדי לקהל הישראלי

לכתבה
צדפה בת מאה שנה, פרוסה דק-דק, מושרית במרינדה של חלב יוּקה, ומוגשת עם שמן דגים מעושנים ועם קוקטייל שמבוסס על חלב יוּקה ווויסקי מעושן בצדRasmus Malmstrom

קרלוס פונטה, השף הצעיר של מסעדת Taller מדנמרק, מגיע ארצה לבשל עם השף אוראל קמחי ב"פופינה" התל אביבית. יחד הם ידגימו איך משלבים את החום וחומרי הגלם של דרום אמריקה, עם הטכניקות הקפדניות של צפון אירופה והחוצפה של ישראל

תגובות

קרלוס פונטה, יליד ונצואלה, רק בן 31 וכבר מחזיק רפרטואר של כמעט 12 שנה בתעשייה, שכולל עבודה במסעדות שכל טבח חולם רק להשתלם בהם, בראשן מסעדת Noma הדנית, עטורת התארים והכוכבים של השף רנה רדזפי. זאת ועוד, הוא עבד גם במסעדת Hacienda Benazuza ששכנה ברוב רושם במלון אל בולי בספרד (אבל זה מכבר נסגרה); במסעדת Denis Martin הממוקמת בפסטורליה של גדות אגם ז'נבה בשוויץ; והוביל את מסעדת Namnam הסינגפורית, שאף היא, כמו Noma, ממוקמת בקופנהגן. בין לבין הספיק פונטה גם לערוך מסעות קולינריים בעולם ולתעד אותם בסדרה דוקומנטרית שיצר עם אביו, ליאופולדו, כשהעונה הראשונה והשנייה שלה כבר שודרו בוונצואלה, לפני שש וארבע...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות