גזאלה חלבי, השפית הדרוזית ששברה את המסורת בניו יורק

גזאלה חלבי, שפית דרוזית מדלית אל כרמל, בעלת שתי מסעדות בניו יורק, לקחה את גורלה בידיה, שברה מסורת והפכה לאשת עסקים וטבחית מחוננת

חיים הנדוורקר
ניו יורק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מנה במסעדת גזאלה
צילום: חיים הנדוורקר

גזאלה חלבי היא ללא ספק השפית הדרוזית המפורסמת ביותר, ואולי גם היחידה, בניו יורק. יש לה שתי מסעדות שנושאות את שמה הפרטי, גזאלה, כפי שקוראים לה כאן בגרסה האמריקאית, שכל אימת שאני עובר לידן הן מלאות באנשים.

"באתי מדלית אל כרמל, מקום שאני מאוד אוהבת, אבל הכל בה היה מוגבל עבור אישה", אומרת חלבי. "אף פעם לא היה לי קל ולאור זה מה שעשיתי זה ממש מהפכה", היא אומרת. "אני אשה דרוזית גרושה, עובדת וחיה בניו יורק ומגדלת שני ילדים לבד. אני עצמאית יותר מהרבה אמריקאיות ואני גאה בזה", ממשיכה חלבי. "אני באמת לא יודעת איך עשיתי את מה שעשיתי - לא היה לי קל בנישואים, לא עם הילדים ולא עם העסקים. אם אני הצלחתי במה שעשיתי כאן עם שתי המסעדות, כל אשה עם כוח רצון חזק יכולה לעשות את זה", היא מבטיחה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ