האביב של האוכל הערבי מתרחש דווקא בברלין

אל הליגה העליונה, הלבנה והאירופאית של מסעדות היוקרה בברלין, נכנסה בשבוע שעבר שחקנית חיזוק חדשה ומפתיעה - פריזם, המסעדה החדשה של השף הישראלי גל בן משה, שמביאה את טעמי המטבח הערבי לתוך חוויית הפיין דיינינג. האם הפעם זה יסתיים בכוכב מישלן?

איתי נוביק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
גל בן משה
השף גל בן משה ממסעדת "פריזם"צילום: דודו בכר

ברלין היא מגדל בבל לאומי ולשוני, כמו גם קולינרי, אבל דווקא מטבחי המהגרים לא קיבלו בה את הכבוד הראוי להם. מטבחי המהגרים אמנם נפוצים בעיר, אבל במרבית המקרים הם עוברים השטחה ו"תרגום" לגרמנית, באופן שלעתים נראה כמו בדיחה פנימית על חשבון הגרמנים. בעשור האחרון ובעיקר בחמש השנים האחרונות מתחילים להרגיש איזה שינוי באוויר. מטבחים שלא היו קיימים בברלין מגיעים אליה ומסרבים להיכנע לאדפטציה המקומית. המטבח הפרואני למשל שעושה את צעדיו הראשונים בסצנה, כמו גם המטבח הקוריאני שקרנו עולה. שני המטבחים הללו מציעים טעמים חדשים לחך המקומי ובמרבית המקרים מסעדותיהם אינן רצות לקצר דרך או להתאים את חומרי הגלם למצאי המקומי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ