האביב של האוכל הערבי מתרחש דווקא בברלין - חדשות האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האביב של האוכל הערבי מתרחש דווקא בברלין

לכתבה
בן משה. כשאשתי לשעבר עשתה את הדוקטורט שלה בתיאולוגיה מוסלמית, פגשנו את הפרופסורית שלה שדיברה על אוכל עשיר ומתוחכם, בתקופה שאירופה נמצאה בימי הביניים והאנשים בה אכלו דייסות דודו בכר

אל הליגה העליונה, הלבנה והאירופאית של מסעדות היוקרה בברלין, נכנסה בשבוע שעבר שחקנית חיזוק חדשה ומפתיעה - פריזם, המסעדה החדשה של השף הישראלי גל בן משה, שמביאה את טעמי המטבח הערבי לתוך חוויית הפיין דיינינג. האם הפעם זה יסתיים בכוכב מישלן?

8תגובות

ברלין היא מגדל בבל לאומי ולשוני, כמו גם קולינרי, אבל דווקא מטבחי המהגרים לא קיבלו בה את הכבוד הראוי להם. מטבחי המהגרים אמנם נפוצים בעיר, אבל במרבית המקרים הם עוברים השטחה ו"תרגום" לגרמנית, באופן שלעתים נראה כמו בדיחה פנימית על חשבון הגרמנים. בעשור האחרון ובעיקר בחמש השנים האחרונות מתחילים להרגיש איזה שינוי באוויר. מטבחים שלא היו קיימים בברלין מגיעים אליה ומסרבים להיכנע לאדפטציה המקומית. המטבח הפרואני למשל שעושה את צעדיו הראשונים בסצנה, כמו גם המטבח הקוריאני שקרנו עולה. שני המטבחים הללו מציעים טעמים חדשים לחך המקומי ובמרבית המקרים מסעדותיהם אינן רצות לקצר דרך או להתאים את חומרי הגלם למצאי...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות