הצצה אל L28 המסעדה המסקרנת של העונה

L28, מיזם קולינרי חדש ומבטיח, מפיח חיים בסצנת המסעדות הגוועת בתל אביב. בכל חצי שנה יתפוס את החלל שף אחר עם תפריט משלו ובכל פעם מסעדה חדשה תצא לדרך, כשהיא נשענת על גינת הירק המרשימה שבקומת הגג

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
L28
צילום: אנטולי מיכאלו

דווקא בימים בהם עתיד תעשיית המסעדות הישראלית לוט בערפל, נפתח אחד המיזמים הקולינריים המושקעים ביותר של התקופה האחרונה, פרויקט שכולו אופטימיות וגרעינו סטארט אפ קולינרי, שבתקווה יהווה השראה למשקיעים נוספים ומסעדנים אחרים.

בעולם האוכל הישראלי נדמה שכבר ראינו הכל, אבל בכל זאת L28 אינו דומה לאף פרויקט אחר שבנמצא וכשמבינים את תכליתו, בכלל מדובר בעניין שאפתני. "הרעיון הוא להביא לפה שפים מוכשרים שעדיין לא פתחו מסעדה משלהם. כל חצי שנה יתפוס את החלל הזה שף אחר ויעשה את האוכל שלו, כאשר לצד התפריט הוא יתאים קוקטיילים ויין מקומי שיחמיא לאוכל שלו", כך מספרת מורן אגסי, המנהלת הקולינרית של המתחם. החדש שנפתח בשבוע שעבר בתל אביב. השפית הראשונה שנבחרה לפרויקט היא שולי וימר, אולי אלמונית לסועד הישראלי הממוצע, אך צברה קילומטרז' נאה בחו"ל כשעבדה בשש השנים האחרונות בריבר קפה הלונדונית וכעת תוביל את המקום בחצי השנה הקרובה.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ