צ'יפס? הגיע הזמן שתגידו: "לא תודה" - חדשות האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צ'יפס? הגיע הזמן שתגידו: "לא תודה"

לכתבה
אין לייחס לצ'יפס בטטה סגולות בריאותיות שאין להם. צ'יפס בטטה אינו מזון בריאות Craig Lee for The New York Times

אם צ'יפס עשויים מתפוחי אדמה, ותפוחי אדמה הם ירקות, וירקות טובים לבריאות – איזה נזק יכול להיגרם מאכילת צ'יפס?

47תגובות

לא נזק אחד, אלא הרבה נזקים, כך אומרים מומחים ותזונאים כמו אריק רים (Eric Rimm), מרצה במחלקה לאפידמיולוגיה ובמחלקה לתזונה בבית הספר לבריאות הציבור על שם ט"ה צ'אן בהרווארד. "תפוחי אדמה הם פצצות עמילן", מסביר רים. תפוחי אדמה מדורגים בתחתית הטבלה של הירקות הבריאים, מכיוון שחסרים בהם חומרים מזינים שקיימים בירקות עלים, הוא מוסיף. אם לוקחים תפוח אדמה, מסירים את קליפתו (שמכילה לפחות חלק מהחומרים המזינים שבירק), חותכים אותו ומטגנים בשמן עמוק – ואחרי הטיגון מעתירים על הפרוסות המטוגנות מלח, גבינה, צ'ילי או רוטב – פצצת העמילן הזאת עלולה להפוך לנשק של הרס תזונתי. לפי מחקר שפורסם בשנה שעברה בכתב העת "The...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות