צ'יפס? הגיע הזמן שתגידו: "לא תודה"

אם צ'יפס עשויים מתפוחי אדמה, ותפוחי אדמה הם ירקות, וירקות טובים לבריאות – איזה נזק יכול להיגרם מאכילת צ'יפס?

כריסטופר מלה / ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מקלות צ'יפס
אין לייחס לצ'יפס בטטה סגולות בריאותיות שאין להם. צ'יפס בטטה אינו מזון בריאותצילום: Craig Lee for The New York Times

לא נזק אחד, אלא הרבה נזקים, כך אומרים מומחים ותזונאים כמו אריק רים (Eric Rimm), מרצה במחלקה לאפידמיולוגיה ובמחלקה לתזונה בבית הספר לבריאות הציבור על שם ט"ה צ'אן בהרווארד. "תפוחי אדמה הם פצצות עמילן", מסביר רים.

תפוחי אדמה מדורגים בתחתית הטבלה של הירקות הבריאים, מכיוון שחסרים בהם חומרים מזינים שקיימים בירקות עלים, הוא מוסיף. אם לוקחים תפוח אדמה, מסירים את קליפתו (שמכילה לפחות חלק מהחומרים המזינים שבירק), חותכים אותו ומטגנים בשמן עמוק – ואחרי הטיגון מעתירים על הפרוסות המטוגנות מלח, גבינה, צ'ילי או רוטב – פצצת העמילן הזאת עלולה להפוך לנשק של הרס תזונתי.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ