איך הפך העוף לבשר הפופולרי ביותר במדינות העשירות ומה לא מספרים לכם עליו

צריכת בשר העוף במדינות ה-OECD עלתה ב-28 השנים האחרונות ב-70%. אבל האם אתם באמת יודעים מאין הגיע בשר העוף אל הצלחת שלכם?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תרנגולות בלול
על פי מחקר שפירסמו ד"ר קייריס בנט ועמיתיה מאוניברסיטת לסטר, משקלן של התרנגולות המוחזקות בחוות עולה על משקלם המצטבר של כל שאר בעלי הכנף בכדור הארץצילום: David Tadevosian / Shutterstock.
לוגו אקונומיסט
אקונומיסט

בלול של משק עופות אחד מחוץ לקולצ'סטר, בדרום-מזרח אנגליה, אלפי תרנגולות יושבות על ערימות צואתן. המבנה ינוקה רק אחרי שהתרנגולות יישחטו, ובינתיים הן סובלות מכוויות בגלל חשיפה לאמוניה ונאבקות כדי להצמיח נוצות. נמלים ורימות זוחלות על גופותיהן של תרנגולות שלא שרדו. תעשיית בשר העוף היא עסק מלוכלך, אבל רווחי. צריכת בשר החזיר ובשר הבקר של חברות ה-OECD, מועדון המדינות העשירות ביותר, לא השתנתה מאז 1990. לעומת זאת, צריכת בשר העוף במדינות אלה עלתה ב-28 השנים האחרונות ב-70%.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ