כיצד הפכה ורשה ליעד קולינרי לוהט?

אחרי ארבע שנים בוורשה, השף אופיר וידבסקי חוזר לבשל בישראל. כעת הוא מסביר איך הפכה בירת פולין לאחת הערים הקולינריות המסקרנות באירופה והאם זה יכול לקרות גם בישראל

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
חנות לאוכל פולני מסורתי
טיולים קולינריים בעיר שלא בעברית ירחיבו את המנעד עוד ויציעו לכם סיור של מילק ברים מהתקופה הקומוניסטית או מסע בעקבות משקאות מקומיים מסורתייםצילום: Getty Images IL

להיסטוריה יש דרך משלה לסגור מעגלים. בשנים האחרונות הפכה ורשה לאחד היעדים המבוקשים מבחינתו של התייר הישראלי, עד כדי כך שישראל מופיעה גבוה בדירוג המבקרים בפולין. זה לא ממש מפתיע. מי שמחפש דילים זולים ימצא דווקא אל ורשה טיסות רבות במחירים מגוחכים, ועם הנחיתה בה מגלים שכל זה ממשיך במחירי ריצפה בבתי מלון מפוארים ובקניונים עמוסי מותגים. אם מוסיפים על זה את החיבה הישראלית לאוכל טוב במחירים נמוכים, עם היסטוריה או בלעדיה, אנחנו שם. מאות אלפי ישראלים מבקרים בוורשה בכל שנה בנהירה שרק הולכת וגדלה.

תגובות