המתכונאית האמריקאית שכתבה מכתב האהבה לשוק הכרמל

עדינה זוסמן, מחברת ספרי הבישול הישראלית-אמריקאית, עדיין מתאוששת מסיור בארצות הברית עם ספרה החדש. ל"הארץ" היא מספרת על התשוקה ששמה את הגרסה הישראלית לאוכל מזרח תיכוני על המפה

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עדינה סוסמן בשוק הכרמל
דינה קראפט

אני נכנסת לדירתה של עדינה זוסמן בתשע בבוקר. בסיר שעל הכיריים כבר מתבשל ברתיחה אטית צלי ביין. זאת הפעם הראשונה שהיא מבשלת – מבשלת ממש – לא "מדגימה בפעם האלף איך להכין טחינה ורודה", היא צוחקת. זוסמן חזרה מסיור שבו חצתה את ארצות הברית לאורך ולרוחב כדי לקדם את ספר הבישול החדש שלה.

"הרגשתי את הצורך הקדמוני הזה להכין ארוחה", אומרת עדינה בעודה מערבבת את נזיד הירקות שתגיש לצד הצלי בארוחת הצהריים ביום המחרת. "הבישול מחבר אותי למקומות שבהם אני נמצאת ורציתי לצרוב משהו ולהריח משהו במטבח שלי".

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ