לאכול מרק בגובה שלושת אלפים מטרים

הבאים בשערי בוגוטה יודעים כבר - מרק אחיאקו, הגרסה המקומית לפניצילין היהודי, הוא התרופה הטובה ביותר למחלת הגבהים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
Ajiaco soup
האחיאקו הוא כבר מאות שנים הארוחה של חג המולד אצל פשוטי העם, הוא גם התבשיל הנפוץ של ארוחות יום ראשון המקבצות את כל בני המשפחהצילום: F Delventhal
שלמה פפירבלט

הבאים בשערי בוגוטה, עיר הבירה של קולומביה, מקבלים בדרך כלל שתי עצות בסיסיות: הראשונה - לא להתאמץ יותר מידי, בעיקר לא בימים הראשונים, בגלל דלילות החמצן באוויר בגבהים אליהם מגיע הכרך הגדול הזה - 2,640 עד 3,100 מטרים מעל פני הים. השנייה - לאכול מרק אחיאקו (Ajiaco), התבשיל הפופולרי המקומי. יש הקושרים גם בין המרק לבין התאוששות מהירה, מה שלא מפתיע כאשר מתברר שמדובר בנוסח המקומי של הפניצילין היהודי - מרק העוף. אבל איזה מרק!