לך אל הנמלה עצל ועשה ממנה מטעמים

הקולומביאנים נוהגים לצוד, לבשל ולאכול נמלים גדולות ישבן כבר דורות רבים. כעת כשהשפים הגדולים בעולם גילו את טעם הבייקון העדין שלהן, הביקוש למעדנים מהן הולך וגדל

שלמה פפירבלט
בוגוטה
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
Hormiga Culona
Hormiga Culonaצילום: Anamaria Mejia / Shutterstock.co
שלמה פפירבלט
בוגוטה

שמה המדעי הוא Atta laevigata - והוא לא מעניין איש בהקשר שלנו. לא את מעריציה, לא את הרוכלים שמוכרים אותה ברחובות העיר, ואפילו לא את השפים המחדשים שגילו אותה בשנים האחרונות והכניסו אותה לתוך הפנטזיה הקולינרית שלהם. כל אלה מכירים אותה בשם הנמלה-בעלת-הישבן-הגדול, בספרדית hormiga culona, בחנוך לווינית אם תרצו ביג-תוחס.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ