ארצי: הצצה אל המסעדה החדשה במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב

"רצינו מסעדה אנטי טרנדית ונטולת גימיקים", אומר השף אייל לביא שעומד מאחורי התפריט ב"ארצי", המסעדה החדשה במוזיאון ארץ ישראל. הגימיק היחיד: תפריט פשוט וטעים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ארצי
הגימיק הוא אוכל פשוט, ארציצילום: יונתן בן חיים
ליבי שפרלינג

בנסיעות בעולם, גם בביקור בעיירות קטנות ונידחות, המוזיאון המקומי הופך אבן שואבת לאנשי המקום ולצידו נמצאת תמיד פינה קטנה להסב בה לקפה מוצלח, בירה קרה ולפעמים גם אוכל טוב. האנשים שם פעמים רבות יפים ונכונים והאווירה הכללית מזמינה. בישראל, אפילו בזה לא הצלחנו. מסעדות או בתי קפה שנכרכו אחר מוסדות תרבות נדמו תמיד לסרח עודף. מעולם לא נמצא בהם הנועם השלו שמאפיין מקומות כאלה בחו"ל. הם נעדרו חן בסיסי ובעיקר תפריט שניתן להתגאות בו. במרבית המקרים, ההיפך הוא הנכון. לרוב היו המקומות הללו גרועים במידה ניכרת, כאילו די להם בכך שהקהל במקום הוא "שבוי" ומתוקף כך, ניתן להפקיע מחירים ולצפות שיאכלו בלי להתלונן, אוכל בינוני ומטה, במקרה הטוב.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות