קאנון: המסעדה הפלסטינית הטרנדית הראשונה במנהטן

טארק דאקה החליט להפוך מרואה חשבון למסעדן בניו יורק ולערוך מחווה למטבח של אמו בבאקה אל גרבייה. "אין מסר פוליטי בכך שקראתי למסעדה שלי פלסטינית", הוא אומר. בינתיים, קשה מאוד להשיג כאן מקום

חיים הנדוורקר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מסעדת קאנון
טארק לא מתחבא בהגדרת המטבח שלו מאחורי הגדרות של ״המטבח הים תיכוני״, והוא משתמש באופן ישיר במילה ״פלסטיני״ כדי לתאר את האוכל בקאנון צילום: Viktor Hnativ

כשרציתי לסעוד במסעדת "קאנון" בסופי השבוע האחרונים, ניסיתי כמה וכמה פעמים לבצע הזמנה באמצעות אפליקציית הזמנת המקומות (כפי שנהוג כאן בניו יורק), ובכל פעם נעניתי באותה התשובה - "המסעדה מלאה", וכך עלו בתוהו כל ניסיונותי להשיג שם שולחן. בשלב הזה סקרנותי גברה עוד יותר, מה הסיפור של מסעדה המבוקשת? ובכן, זה לקח זמן, אבל לבסוף הזמנתי. אז על מה כל הסיפור והתורים? יצאתי לבדוק. קאנון היא המסעדה הפלסטינית הראשונה בגבולות מנהטן, שפתח לאחרונה טארק דאקה, באזור הבילויים של שכונת צ'לסי. המסעדה הפכה למבוקשת ביותר תוך כמה שבועות, ממש רגע אחרי פתיחתה. למסעדה אין עדיין רישיון למכירת אלכוהול, ובכל זאת, המקום עמוס באורחים.

תגובות