מעכו לתל אביב: שאראק היא המסעדה החדשה מהשף של סבידה

בלי סלמון ורוטב סויה ועם הרבה שמן זית: השף דן שלומוביץ' עוזב את עכו ופותח בתל אביבי את "שאראק" - מסעדת דגים לילית ששמה דגש על עונתיות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
השף דן שמולוביץ' בשאראק
"המסעדה הזאת היא משבר גיל הארבעים שלי", השף דן שמולוביץ' בשאראקצילום: שני בריל
ליבי שפרלינג
ליבי שפרלינג

לפני שנה בדיוק נסגרה באופן מפתיע מסעדת הדגים "סבידה" בעכו, כשהיא משאירה מאחור קהל לא קטן שבור לב מהמהלך. חמש שנים פעלה המסעדה שפתחו אוהד הורוביץ ודן שמולוביץ' בעכו, ובה שאפו להתמקד אך ורק בדגה מקומית מהים התיכון. הם עבדו בשיתוף פעולה מרשים עם דייגי השוק והגישו דגים מקומיים עשויים על גריל פחמים. הפשטות והצניעות שאפיינו את שני מייסדיה ואת הארוחה כולה, הפכו אותה ליהלום מנצנץ בסמטת הבזאר הטורקי, משם העתיקה לימים את מקומה למסעדה רחבה מעט יותר בסמוך לחומה.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ