איפה אוכלים כנאפה טובה בתל אביב? המדריך השלם

תוך חודשים ספורים הפכה הכנאפה לקינוח הנפוץ ביותר בתל אביב. איפה תמצאו כנאפה, מאיזה סוגים, ומה מייחד אותה ממקומות אחרים בארץ? שירי כץ במסע אחר הכנאפה הטובה בתל אביב

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ערוסה ישראלית
כנאפה של ערוסה ישראליתצילום: תומר אפלבאום
שירי כץ

התור בכניסה ל"מנאל כנאפה ובקלוורי" ברחוב בוגרשוב בתל אביב מתפתל אל מחוץ לחנות הקטנה. בשעה 11:00 בבוקר יום שישי תל אביבים ממתינים לארוחת הבוקר שלהם - כנאפה ותה. אחרי ההזמנה בקופה הם נדרשים להמתין עד שמנאל אבו שחאדה תמחץ שערות קדאיף על גבינה ותאפה על כיריים מיוחדות שאבני שמוט משובצות בהן. היא יוצקת סמנה בנדיבות ומוסיפה מי סוכר. בימים אפורים שבהם גשם מזרזף לא ניתן לשבת על המדרכה, והקונים נאלצים לאכול את הכנאפה שלהם בעמידה. "זה לא אותו טעם בבית", מזהירה אבו שחאדה את מי שמתלבט האם לאכול במקום או לקחת הביתה ולחמם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ