הצפון הישן מתחדש בארבעה "ברים עם אוכל" שמפריחים את שם השממה

שלושה ברים בירמיהו ועוד אחד באבן גבירול, מגיעים כדי לתת משהו שווה לאכול ליד כל השתייה הזו. בתפריט חלות בצל, קרפצ'יו תמנון, צ'יפס פולנטה ואלכוהול מטורלל

85/15
85/15צילום: מאריאנה סטנסבה
ליבי שפרלינג
ליבי שפרלינג

המגמה: ברים. סליחה, ברי אוכל. יותר ויותר שפים וקבוצות משקיעים (נקרא להם מסעדנים לצורך העניין) בוחרים לא לפתוח מסעדות שף ולאור המצב הלא מאוד פשוט בתחום הקולינרי הישראלי - פותחים ברי אוכל. אתם יכולים לחשוב לבד על שלל המשמעויות המסתתרות מאחורי המונח "ברי אוכל", רק נזכיר במלים אחרות - מוזיקה בווליום גבוה, מנות קצת יותר קטנות ומחירים? שלא נדע. ובכן, במסגרת מגמה זו נדמה שאין שבוע בלי פתיחה כזאת או אחרת של בר שמגדיר את עצמו כקולינרי. בקרב הברים נראה שהמטרה הראשית שלהם היא להנגיש עוד יותר את תרבות הבילוי. כלומר, להעביר ערב קליל, באווירה בלתי מחייבת, בלי להעמיס יותר מדי על הבטן. כולם מכוונים לקהל צעיר פלוס ולצעירים ברוחם שרוצים את "מגע השפים", אבל בעת ובעונה אחת מחפשים אוכל שלא לוקח את עצמו ברצינות תהומית. מספיק להזכיר שמות כמו שחקי שחקי של השפית יהלומה לוי, הקאנטרי קלאב של השף תומאס זוהר או פאפאסן של השף משה בדישי. הכירו את ארבעת המקומות הבולטים בתחום שנפתחו לאחרונה וצפו למבול, כשבתור עומדים ברים קולינריים של מאיר אדוני ועוד רבים.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ