בדיוק כשהתחלנו לשתות, מבשלות הבירה הישראליות נאלצות להיאבק על חייהן

ההשבתה בענף הביאה את בעלי מבשלות הבירה הקטנות והיצרנים העצמאיים בארץ לחשוב על דרכים חדשות כדי להגיע אל הצרכנים, אך חלקם גם בטוחים שהם לא ישרדו את המשבר. תמונת מצב לא חגיגית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בקבוקי מבשלת סיקס פאק
מבשלת סיקס פאק. נדמה שדווקא בעת משבר כזה יש יותר פירגון למותגים מקומיים, אנחנו רואים את זה אפילו בתחום היין. לאנשים חשוב לשתות תוצרת מקומיתצילום: הילה עותמי
ליבי שפרלינג

עד בוא הקורונה, יום העצמאות 2020 היה אמור לתפוס את מבשלות הבירה בישראל במקום טוב יותר מאשר בעבר. אחרי הכל, המספרים הראו שהישראלים שותים יותר בירה, גם אם לא כמו בכל העולם המערבי, מתעניינים יותר ואולי אפילו פתוחים יותר לדברים חדשים ולטעמים מיוחדים.

גם ברשת נולדה קבוצת פייסבוק בשם "בירה אחת ביום" שצמיחתה מלמדת על התפתחות השוק המקומי והתנועה הערה בה מעידה על סקרנות קהל הצרכנים. חברים בה לא רק ביר גיקס מושבעים, אלא גם שתיינים מן היישוב ובעלי מבשלות, ואלה מאתגרים אחד את השני לא פעם. אבל אז באה הקורונה. בבת אחת הכל נעצר. מה שהיה אמור להיות ראיון חגיגי לקראת יום העצמאות, הפך למפגש קצת פחות אופטימי.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"