אחרי הקורונה ורגע לפני החזרה: עולם המסעדנות שקוע בחוסר ודאות

הסגר הוסר ורבים חוזרים ל(סוג של) שגרה, אבל למסעדנים עדיין לא לגמרי ברור איך הענף ייראה ביום שיגיע האישור ממשרד הבריאות לפתוח

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
המסעדה סגורה
לא כל מסעדה משתלם לפתוח מחדשצילום: Ariel Schalit / אי־פי

למרות שהסגר התפוגג כלא היה וההנחיות החדשות משחררות את האנשים מבתיהם אל הקניונים, הטבע והפארקים, נראה שבעניין הפנאי והתרבות חוסר הוודאות יישאר כאן לעוד זמן רב. למעשה חוסר הוודאות הוא הדבר הבטוח היחיד בענף שבו לאף אחד מבעלי העסקים לא ברור מתי בדיוק יחזרו לפעול, גם אם יגיע אישור ובאילו תנאים. על פיצוי כלשהו כבר לא חולמים אפילו. בכל ניסיון להבין עם המסעדנים את המתווה וההנחיות שבהם יאלצו לעמוד כדי לפתוח מחדש, עלתה שוב ושוב אותה תגובה שהיא שורש הבעיה כולה – קשה לדעת.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ