"אני עם בישול צרפתי ואיטלקי גמרתי", המהפך הערבי של גיא גמזו ומסעדת "אריא"

השף גיא גמזו עומד מאחורי מסעדת "אריא" המצליחה, אבל הרגיש שמשהו בבישול שלו לא אמיתי. הוא החליף את התפריט כולו, ויתר על החמאה, החזיר והקרפצ'יו וחזר לטעמי הילדות שלו מפרס, טבריה ומצרים. "אני שף ערבי", הוא מצהיר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גיא גמזו
"מי שנהג לצאת פעם בשבוע למסעדה יקרה, ירצה לצאת יותר פעמים, אבל למקומות זולים יותר". שף גיא גמזוצילום: תומר אפלבאום
איתן לשם - צרובה
איתן לשם
איתן לשם - צרובה
איתן לשם

למעלה משבע שנים ש"אריא" היא אחת המסעדות השף היציבות בעיר, כזאת שפועלת בעיקר מתחת לרדאר. בתקופה סוערת שבה מסעדות יוקרתיות מתפרקות והולכות תוך זמן קצר או דואגות להופיע תדיר במדורי האוכל והרכילות, "אריא" הצליחה למצוא לעצמה פינה שקטה עם קהל סועדים נאמן שגילה והתמסר לידיו של גיא גמזו, השף שעומד מאחוריה. אך אחרי פגרת קורונה בת שלושה חודשים, כשחזרו הלקוחות למסעדה שהם אוהבים, הם גילו שהתפריט האירופאי שלה לא חזר להיות כשהיה. שהוא הפך לערבי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ