כאשר מנת הדגל שלך במסעדה מואשמת בהפצת הקורונה

הארוחות המשפחתיות המסורתיות סביב סיר משותף הפכו למוקצות מחמת המגיפה, ומסעדות רבות בהונג קונג שמגישות הוט פוט נאלצו להתאים את עצמן למצב החדש - או לסגור שעריהן

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סופה הציע בראשונה שרותי משלוחים בפברואר, לשמחתם של הלקוחות המוותיקים שביקשו ליהנות מהוט פוט הרחק מההמונים
סופה הציע בראשונה שרותי משלוחים בפברואר, לשמחתם של הלקוחות המוותיקים שביקשו ליהנות מהוט פוט הרחק מההמוניםצילום: LAM YIK FEI / NYT
לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס
הונג קונג
לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס
הונג קונג

מה שהחל כחגיגה מסורתית לכבוד השנה החדשה הסינית הסתיים ב-11 בני משפחה שנפלו למשכב, ובעיר בת שבעה מיליון תושבים שנתקפה בהלה.
משפחה מורחבת בת 19 נפשות התאספה בינואר ל"הוט פוט", ארוחה סינית מסורתית שבה הסועדים טובלים בשר נא, פירות ים וירקות, בקדירה משותפת של מרק לוהט.

עד לסוף הארוחה נדבקו כאמור 11 מהם, מבלי שהיו מודעים לכך, בנגיף הקורונה. היתה זו ההידבקות הקבוצתית הגדולה ביותר עד כה בהונג קונג. הידיעה על המשפחה, שזכתה בהמשך בתקשורת המקומית לכינוי "שבט ההוט פוט", עוררה בהלה בקרב רבים מתושבי העיר החצי אוטונומית, הניעה מסעדות רבות לנקוט צעדים ושכנעה תושבים להימנע מלהשתתף בארוחות רבות משתתפים ובארוחות הוט פוט. בימים אלה, בהם מסעדות ברחבי העולם נערכות מחדש לפתיחה על פי כללי הריחוק החברתי, ניתן ללמוד ממסעדות ההוט פוט בהונג קונג כיצד להמשיך לשרת לקוחות בעיתות מגפה.

לוגו ניו יורק טיימס

ניו יורק טיימס

c.2020 The New York Times Company

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ