בית הקפה הקטן שהפך לאימפריה של אוכל ישראלי, דווקא בניו-המפשייר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ביצים

הדבר האחרון שאפשר לצפות למצוא בתפריט של בית הקפה פרסד (Pressed), הממוקם בעיר נשואה שבניו-המפשייר, זו ארוחת בוקר ישראלית. אף יותר, כזו שלרגע יכולה לגרום לך להתבלבל ולחשוב שאתה נמצא בעוד סניף אמריקאי של רשת ארומה, וזה עוד לפני שמדברים על הבורקס הממולא (ביצה קשה, רסק עגבניות, טחינה וגבינה בולגרית), הסביח, השקשוקה החריפה, הבייגל-חומוס, החלה המטוגנת, סלט יפו והמחווה לסבתא הטורקיה מהארץ, שנקראת סנדוויץ' נאנא: שילוב של ביצה עם פטרוזיליה, גבינת שמנת, עגבניות, סחוג וזיתים ירוקים.

עכשיו לכו תסבירו מה זה סחוג לאמריקאי לבן מניו-המפשייר, שהדבר הכי קרוב לביקור בישראל מבחינתו, זו עצירה בדוכן מוצרי ים המלח בקניון המקומי, וגם זה לא ממש מים המלח. ובכן, הניסיון בפרסד להסביר מהו סחוג נראה כך: 'סחוג: רוטב כוסברה מזרח תיכוני חריף', למשל, נכתב בתפריט בניסיון להסביר את מה שכל ילד ישראלי ממוצע מכיר מדוכן הפלאפל ליד הבית. ויש גם את השילוב החריג במונחים אמריקאים של סנדוויץ' גבינה לבנה וזיתים ירוקים, שלוחץ חזק על בלוטות הרגש והנוסטלגיה של הבעלים, רועי שפינדלר. "אני זוכר שבתור תלמיד בית ספר בניו-המפשייר, כל הילדים האמריקאים היו מביאים לארוחת צהריים סנדוויץ' עם ריבה וממרח חמאת בוטנים, ורק אני הייתי מביא פיתה עם שניצל וסחוג, פיתה ממולאת בחציל, ביצה קשה וחומוס, וכמובן פיתה עם גבינה לבנה וזיתים, שעד היום היא המנה האהובה עליי ביותר. אני זוכר איך כל התלמידים היו מסתכלים עלי בתדהמה, לא מבינים מה אני אוכל".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ