בחוות רבות ברחבי ארצות הברית פיצה היא כלי חינוכי

בחודשים האחרונים צצו בכל רחבי ארצות הברית חוות פיצה, שהקימו חקלאים בניסיון לפצות על ההפסדים מהיעדר המכירות למסעדות וללקוחות גדולים אחרים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פיצה בתנור
פיצה של Luna Valley צילום: Narayan Mahon/The New York Times
ג'וליה מוסקין / ניו יורק טיימס
ג'וליה מוסקין / ניו יורק טיימס

יש אזורים מסוימים בצפון המערב התיכון של ארה"ב שבהם המושג "חוות פיצה" הוא שם נרדף לאוכל של קיץ.

בעשרים השנים האחרונות נבנו עשרות חוות לאורך נהר המיסיסיפי, ממיניאפוליס ולאורך גבול ויסקונסין-איווה. בעלי החוות בנו תנורי עץ, התעמקו ברזי הקראסט, הרוטב והגבינה והם מגישים לקהל הסועדים פיצות בכל חודשי הקיץ.

משפחות שלמות מגיעות עם כסאות מתקפלים; זוגות בדייט לוגמים יין על שמיכות פיקניק; ילדים מציקים לחיות המשק ומתרוצצים עד שהם נופלים שדודים עם רדת החשיכה. המנה היחידה בתפריט היא בדרך כלל פיצה אבל התוספות, המורכבות מתוצרת החווה, משתנות לאורך הקיץ, החל בבצלצלי שאלוטס ובגזרים צלויים באביב, ועד לזוקיני, חצילים מטוגנים ופלפלים אדומים בספטמבר, כעת מציינים שם את סוף העונה. התופעה משתלבת היטב במגמות צרכנות דוגמת "מהחווה לשולחן" וצריכת המזון המקומי והבר קיימא, ומתפשטת במקביל בכל רחבי ארצות הברית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ