איש ההייטק שהפך ליצרן שמן זית מבקש שתשכחו כל מה שידעתם על שמן זית

עידו תמיר, דור שלישי ליצרני שמן זית, מנסה לחנך את הקהל ולגרום לו לשכוח את שמן הזית הארצישראלי הישן ("הכי גרוע שיש") ולהתמסר לשמנים ישראליים מהדור החדש שזוכים בפרסים רבים בחו"ל. ולמה הוא החל לייצר שמן זית גם בלילה?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עידו תמיר, איש ההייטק שהפך ליצרן שמן זית, "פתורה"
עזב את ההייטק לטובת הרומנטיקה של גידול וטיפוח הזית, עידו תמירצילום: אליהו הרשקוביץ

לפני שש שנים, בזמן שאביו שוכב בטיפול נמרץ בבית החולים, בעקבות חיידק טורף אלים במיוחד, קיבל עידו תמיר שיחת טלפון מפתיעה. על הקו הייתה נציגת סניף הבנק, מתקשרת בתזמון הכי פחות מוצלח שניתן לדמיין, כדי לבשר לו שהמשק המשפחתי שקוע עמוק בחוב של חצי מיליון שקל. אם זה לא מספיק, היא קינחה בבשורה לפיה נותרו לו מספר ימים בלבד לפרוע אותו. "למרות שעד אז הייתי עשור בענייני הזיתים, זה הרגע בו נכנסתי רשמית לעסק", משחזר תמיר – דור שלישי של חקלאיים ממושב שדה משה. בניגוד לאביו וסבו שקדמו לו, תמיר בחר בענף אחר. למעשה, עד שיחת הטלפון ההיא הוא בכלל היה איש הייטק, כזה שלוגם שמפניות עם שועי עולם במסעדות מכוכבות בניכר. אבל אז ענף הזית בחר בו. כמה שנים קדימה, והוא הספיק כבר לזכות בפרס הראשון בתחרות טעימות שמן זית יוקרתית בניו יורק. אבל הדרך לשם לא הייתה קצרה. או קלה. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ