ארוחת המבורגר ב-500 קלוריות ב"בלאק"

רשת ההמבורגרים "בלאק" מצטרפת למגמה הבריאותנית עם תפריט חדש, דל קלוריות, שבנה צחי בוקששתר

דפנה ארד
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דפנה ארד

נראה שמורגן ספרלוק, במאי הסרט "לאכול בגדול" (2004), אשם בהכל. בעקבות הניסוי המתועד שערך על עצמו - ובו ניזון במשך חודש רק מהתפריט של מקדונלדס וכמעט נהפך בעצמו לקציצה לא מתפקדת - כבר אי אפשר ליהנות מהמבורגר שמנוני מבשר בלתי מזוהה בלחמנייה מתקתקה ורכה.

הדיאטנים השתלטו על המזללות המהירות. מנות דלות שומן רווי וקלוריות, שמאחוריהן מחשבה על איזון וגיוון, בריאות וקלילות הסועד שולבו בצורה מלאכותית למדי בתפריטים, וגורמות ללקוח הממוצע לרגשות אשם. הן מדגישות את העובדה שמי שמזמין את השילוש הקדוש - המבורגר, צ'יפס וקולה - חוטא לבריאותו. הרי היה יכול להזמין חזה עוף צלוי ותה קר ולקנח במחית תפוחים.

הקורבן האחרון של הטרנד היא רשת ההמבורגרים "בלאק", שם נזכרו ששחור מרזה. בסוף החודש יוצג בה תפריט בריאותי חדש, שבנה צחי בוקששתר על פי הנחיותיו של הדיאטן הקליני יאיר להב.

התפריט הבריאותי של "בלאק"

להב, ראש התחום להכשרת מדריכי כושר במכון וינגייט, הגן על הסכמתו לשתף פעולה עם מסעדת המבורגרים. "הרעיון הוא לתת מענה לאנשים שרוצים ליהנות מתפריט בריאותי. זה לא מס שפתיים או מכבסת קלוריות", הוא אומר.

תוצר שיתוף הפעולה הוא שלוש ארוחות בנות 500 קלוריות האחת, ושתי מנות עתירות חלבונים המיועדות לספורטאים, ובנוסף שלושה מיני סלטים (עם רטבים בצד) ותוספות בריאות כמו שעועית ירוקה מוקפצת, קוביות בטטה בתנור ואורז מלא עם לימון, בצל ירוק וכף שמן זית בצד - בקיצור, לא צ'יפס.

בוקששתר רוצה להאמין שהקינוח הקטן שמוגש במסגרת התפריט דל הקלוריות - שני פרלינים במשקל 20 גרם או סורבה - יצליח למנוע משומרי הדיאטה להתפתות לנגוס מן המנות העשירות של חברם לשולחן. "כי אם הם יגנבו צ'יפס מחבריהם אחרי הכל, התפריט הוא כישלון".

בעודו נוגס קלות בהמבורגר צמחוני (שנקרא "בריז'יט ברדו" ועשוי מעדשים מונבטות, בצל ופטריות), מודה בוקששתר שלא בנה את התפריט הזה לעצמו. "זה לא מטריד אותי", הוא אומר. "אני לא סופר קלוריות ואני יודע שהרוב המכריע של האנשים לא מגיעים אלי מתוך מחשבה על דיאטה. כשאני מגיע למסעדה שלי, אני רוצה לאכול המבורגר ושיטפטף לי הקטשופ על הזקן, כמו שאומרים. תפריט בן 500 קלוריות הוא כמו צום בעיני. אבל יש דרישה מהלקוחות ומהמלצרים. בכל שולחן יושב לקוח שנמצא בדיאטה, או צמחוני, או כזה שהרופא הסתכל לו בלבן שבעיניים ודרש ממנו להרגיע".

בוקששתר מוסיף שהחידוש לא דרש מהמסעדה היערכות לוגיסטית מסובכת, והוא מבוסס על ההיצע הקיים. "בשביל התפריט הוספתי בסך הכל שלושה מוצרים שלא היו לפני כן במטבח: תפוחים ירוקים, אורז מלא וכורכום", הוא אומר.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ