בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שני כוכבי מישלן לשף הישראלי מושיק רוט על המסעדה שלו באמסטרדם

השף מושיק רוט נוחל הצלחה זו השנה החמישית ברציפות - כאשר מסעדתו - Moshik& - זכתה בשני כוכבים במסגרת פרסום מדריך מישלן באמסטרדם

19תגובות

עונת החלוקה של מישלן בשיאה, ואחרי פרסום המדריכים החדשים בניו יורק, טוקיו ובקיוטו, ברצלונה ובנגקוק, הגיע תורה של אמסטרדם לקבל את הכוכבים שלה. בטקס שנערך הערב (שני) באמסטרדם החדשות הגדולות, לפחות בעבור חובבי האוכל הישראלים, הן שהשף מושיק רוט זכה גם השנה בשני כוכבי מישלן. המדריך העניק שני כוכבים למסעדה Moshik& של השף רוט באמסטרדם, שנקראה עד לא מזמן  Samhoud  &Places. המסעדה נפתחה באוגוסט 2012 בהשקעה של קרוב ל-2 מיליון יורו ושברה שיא כשכעבור שלושה חודשי פעילות בלבד כבר זכתה בכוכבים. עוד לפי כן, כוכב מישלן ראשון הוענק לרוט על המסעדה שלו, "t' Brouwerskolkje" באוברבין, שלוש שנים לאחר פתיחתה, בשנת 2005, וכך הפך לישראלי הראשון, מסעדן ושף, עם כוכב מישלן.

בשנת 2009 קיבל כוכב מישלן נוסף למסעדה באוברבין, והצליח לשמר את שני הכוכבים עד שסגר אותה בחודש אפריל 2012, אז פתח את המסעדה החדשה במרכז אמסטרדם כעבור כמה חודשים. עם חלוקת כוכבי מישלן באמסטרדם הערב, שש מסעדות חדשות עוטרו בכוכב אחד, בהן המסעדה The Duchess שבבעלות ישראלית, שלוש מסעדות עוטרו בשלושה כוכבים ובסך הכל מחזיקה הולנד ב-108 מסעדות בעלות לפחות כוכב אחד.

מושיק רוט
אוהד רומנו

רוט, בן 46, גדל ביבנה ועבר להולנד בגיל 23. הוא התחיל שם בתור מנהל פיצרייה, ובהדרגה עבר לעבוד במטבחי מסעדות יוקרה. על אף היותו השף הישראלי הראשון המחזיק בכוכבי מישלן, בעבור רוב הקהל הישראלי היה מדובר בשף אנונימי יחסית עד שהפציע בריאליטי הבישול - "משחקי השף". לאחר העונה הראשונה והמוצלחת של התכנית ניסה רוט להשתלב במסעדת טוטו, אולי לאחר כהונה עמוסת סערות עזב אותה אחרי חמישה חודשים בלבד. כיום הוא שותף ברשת המזון המהיר הזולה - "שמונה" ועדיין נחשב לאחד השפים הטובים ביותר בהולנד.

במסעדה שלו הוא משלב בישול מסורתי מוקפד עם טכניקות מולקולריות משוכללות וחדשניות ובנימוקי המבקרים מטעם מישלן נכתב כי "רוט מזמין את הסועד להרפתקה. במקום האופנתי שלו לוקח השף למסע מהפתעה נעימה אחת לאחרת. השף יודע איך לשלב בין המצאות קולינריות לטעם פנטסטי, ומחלץ את הטוב ביותר מחומרי הגלם באיכות המעולה בדיוק מוחלט". 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו