בפעם השמינית: שני כוכבי מישלן לשף מושיק רוט על מסעדתו באמסטרדם

השף מושיק רוט שומר על כוחו זו השנה השמינית ברציפות - כאשר מסעדתו - Moshik& - זכתה בשני כוכבים במסגרת פרסום מדריך מישלן להולנד. בינתיים בצרפת, השף פול בוקוז מאבד כוכב

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מושיק רוט
רותם מימון

מדריך מישלן פותח את 2020 בסערה והמדינה שקיבלה את הכבוד להיות הראשונה בה מתפרסמים הכוכבים החדשים היא - הולנד. החדשות הגדולות, לפחות בעבור חובבי האוכל הישראלים שעקבו אחר הטקס שנערך באמסטרדם, הן שהשף מושיק רוט זכה גם השנה בשני כוכבי מישלן. מדריך האוכל היוקרתי העניק שני כוכבים למסעדה Moshik& של השף רוט באמסטרדם, שנקראה בגלגולה הקודם Samhoud &Places.

בזמן שמושיק רוט שומר על כוכביו, המסעדה המיתולוגיות של השף פול בוקוז מאבדת כוכב אחרי 55 שנה עם שלושה כוכבים

מסעדתו של רוט נפתחה באוגוסט 2012 בהשקעה של קרוב לשני מיליון יורו ושברה שיא כשאחרי שלושה חודשי פעילות בלבד כבר זכתה בכוכבים. עוד לפי כן, כוכב מישלן ראשון הוענק לרוט על המסעדה שלו, "t' Brouwerskolkje" באוברבין, שלוש שנים לאחר פתיחתה, בשנת 2005, וכך היה רוט למסעדן ולשף הישראלי הראשון, שמחזיק בכוכב מישלן. בשנת 2009 קיבל כוכב מישלן נוסף למסעדה באוברבין, והצליח לשמר את שני הכוכבים עד שסגר אותה באפריל 2012, לטובת פתיחתה של מסעדתו החדשה כעבור כמה חודשים.

במסעדה שלו משלב רוט בין בישול אירופאי מסורתי לטכניקות מולקולריות משוכללות וחדשניות (שגם מצטלמות נפלא) ובנימוקי המבקרים מטעם מישלן נכתב כי "רוט מזמין את הסועד להרפתקה. במקום האופנתי שלו לוקח השף למסע מהפתעה נעימה אחת לאחרת. השף יודע איך לשלב בין המצאות קולינריות לטעם פנטסטי, ומחלץ את הטוב ביותר מחומרי הגלם באיכות המעולה בדיוק מוחלט". מעבר לכך צוינה המסעדה כבעלת תפריט היין הטוב ביותר והאוכל כמעורר השראה. אגב, מחירי ארוחת טעימות במסעדה נעים בין 230-175 יורו לסועד, לפני יין.

רוט, בן 48, גדל ביבנה ועבר להולנד בגיל 23. הוא התחיל שם בתור מנהל פיצרייה, ובהדרגה עבר לעבוד במטבחי מסעדות יוקרה. על אף היותו השף הישראלי הראשון המחזיק בכוכבי מישלן, בעבור רוב הקהל הישראלי היה מדובר בשף אנונימי יחסית עד שהפציע בריאליטי הבישול - "משחקי השף". לאחר העונה הראשונה והמוצלחת של התכנית ניסה רוט להשתלב במסעדת טוטו, אולי לאחר כהונה עמוסת סערות עזב אותה אחרי חמישה חודשים בלבד. בהמשך היה שותף והדמות המובילה ברשת המזון המהיר הזולה - "שמונה", עליה קיבל השף ביקורות שליליות רבות עד שעזב אותה לפני כשנה. 

באוקטובר 2018 היה רוט גם לישראלי הראשון והיחיד שנכנס לרשימת השפים הטובים בעולם, אחרי שפורסמה רשימת The Best Chef Awards- בה דורגו 300 שפים בולטים מרחבי העולם לשנת 2018 והוא נכנס למקום ה-115.

עם חלוקת כוכבי מישלן באמסטרדם, הולנד הגיעה לשיא חדש בפני עצמה עם 112 מסעדות שמחזיקות לפחות בכוכב מישלן אחד. "הולנד נהנית מאחת הסצינות הקולינריות הרב-תרבותיות החשובות והמושכות ביותר באירופה", כתבו מבקרי המדריך. "הסצינה הקולינרית ההולנדית היא בעלת אופי בולט וזהות ברורה ואיכותית, מונעת על ידי שפים מוכשרים שעובדים עם תוצרת עונתית מקומית ויוצרים איזון מושלם בין מסורת לחדשנות".

שמונה מסעדות חדשות קיבלו השנה את הכוכב הראשון שלהן, כששלוש מהן עברו בהצלחה ממדריך הביב גורמנד (למקומות מומלצים שעדיין לא ראויים לכוכב). עם זאת, השנה רק שתי מסעדות קיבלו שלושה כוכבים, אחרי שמסעדת De Leest שהופיעה במדריך בשנה שעברה, יצאה מהמדריך אחרי שנסגרה. 17 מסעדות חדשות נכנסו גם למדריך ביב גורמנד שניתן למסעדות מומלצות שמציעות תפריטים בפחות מ-39 יורו.

נקודה ישראלית נוספת בולטת בחלוקת הפרסים היא המסעדה The Duchess שבבעלות מסעדנים ישראלים (והשף חיים כהן בנה את תפריטה הראשון) ששמרה על כוכב המישלן הראשון שלה, אותו קיבלה לפני כשנתיים וזוכה מאז לביקורות משבחות.

כתובת המסעדה: Oosterdokskade 5, 1011 AD Amsterdam

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ