בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אילן גרוסי מגלה למה עזב את מסעדת צ'אקרה

שף אילן גרוסי, מבעלי אחת המסעדות הטובות בירושלים והעומד מאחורי הצלחתה, הודיע כי הוא עוזב את צ’אקרה והסעיר את עולם המסעדות. כעת נותר לברר מה יעלה בגורל המסעדה

19תגובות

בשבוע שעבר הודיע אילן גרוסי, הבעלים והשף הראשי של מסעדת צ’אקרה הוותיקה ברחוב קינג ג’ורג’, לשותפיו כי הוא מעוניין לעזוב את השותפות במסעדה. מדובר באחת המסעדות המצליחות והטובות ביותר בירושלים, שגרוסי ייסד והקים לפני כ־15 שנה בעיר. השבוע מספר גרוסי בשיחה עם “כל העיר” על המהלך ועל הצעדים הבאים – הוא עומד לפתוח בר־מסעדה חדש ברחוב קרן היסוד במקומו של קפה פרדיסו.

“קודם כל, צ’אקרה זה משפחה, זה בית, זה האנשים הכי מדהימים והשותפים הכי מקסימים שהיו לי בחיים”, מספר השבוע גרוסי, “אחרי 15 שנה בא לי משהו קטן יותר, אינטימי יותר ואישי יותר. זה תהליך שעברתי כמה חודשים. לקחתי מקום חדש – במקום הפרדיסו. בעוד חודש אני מקבל מפתח ואז אשפץ את המקום. יהיה לו שם חדש, שיהיה קשור גם לרוגע ולשלווה, וזה יהיה בר מסעדה קטן, נחמד וכיפי. מקום נחמד וטוב לירושלים”.

מגד גוזני

גרוסי, בן 49, נולד בירושלים וגדל בשוק מחנה יהודה ולאחר מכן בתלפיות. אחרי שירות צבאי בגולני הוא עבד כגנן ולאחר מכן התחיל לעבוד במטבח, בין השאר ב”אגס ותפוח”. את אהבתו לאוכל הוא פיתח בטיול בטורקיה, שם בחש בסירים המקומיים. את התשוקה הקולינרית הזו הוא הביא לירושלים והחל במסעדת שאנטי במרכז העיר. לפני כ־15 שנה פתח את מסעדת צ’אקרה ברחוב שלומציון המלכה, ולפני כארבע שנים עברה המסעדה למקומה הנוכחי ברחוב קינג ג’ורג’ 41. עד היום נחשבת המסעדה לשם דבר בזירה הקולינרית בארץ. כיום גרוסי מתגורר בשכונת ארנונה, והוא ידוע כמי שמתחבר לכל מה שקשור לרוחניות ובמיוחד ליוגה.

צ’אקרה תהיה אותו הדבר אחרי שתלך?

“צ’אקרה באמת תהיה אותו הדבר. הצ’אקרה תמיד היתה המקום מספר אחת בירושלים ותמיד תישאר מספר אחת בירושלים. יש פה שותפים וצוות מלצרים מעולה. צ’אקרה תישאר אותו הדבר בלי אילן, אילן יפתח מקום חדש ואנשים יגיעו גם לאילן וגם לצ’אקרה. היום אני עובד בצ’אקרה יומיים-שלושה בשבוע והמקום עובד בצורה מקסימה, השותפים שלי מדהימים. מבחינתי, צ’אקרה זה מקום איכותי, טוב ועובד. אני נמצא עם השותפים שלי הרבה מאוד שנים, ואני לא לבד. מאוד קל לבוא ולהגיד שאילן זה צ’אקרה. זה לא נכון. יש פה מערכת מדהימה. כל המסביב הוא גדול וחזק ומקסים בעיני, בלב הכי שלם בעולם”.

אם המקום עובד כל כך טוב, למה אתה עוזב?

“אני עושה הרבה מאוד יוגה. ו־וואלה, אחרי 15 שנה, בא לי משהו יותר אישי. צ’אקרה זה משהו שדומה למוסד גדול, אני בוגר יותר מהשותפים שלי, ומחפש משהו יותר אינטימי. מעבר לכך, אני בן אדם של שינויים ואני אוהב אתגרים וחיפושים. הכל מאוד נוח והכל מאוד כיף, זה אולי נשמע מצוץ מהאצבע, אבל אני הכי כן שיכול להיות. אנשים מחפשים את הרוע ואת הלא נחמד, אבל זה מה שיש. אנחנו אנשים שמבינים את ירושלים, הקולינריה פה גבוהה ואיכותית ורואים את זה בכל המסעדות בעיר. צריך לפרגן לירושלים ולעשייה הקולינרית שלה”.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו