בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גריניץ': קפיטריית גורמה חדשה בתל אביב

כששף מתלבט בין הקמת בית קפה למעדניה, התוצאה היא "פאסט פוד גורמה" בשם גריניץ': קפיטריה חדשה בתל אביב, השואבת השראה מ"אוטולנגי" בלונדון

16תגובות

זה היה עניין של זמן עד שיצוצו פה הקפיטריות הנפוצות כל כך ברחובות ניו יורק, לונדון ופריז. בשנים האחרונות קפיטריות הגורמה הגיעו אף למזרח אסיה והתפשטו בערים כמו בנגקוק ושנגחאי. בתי אוכל המשלבים בין מעדנייה לבית קפה, לקונדיטוריה ודלי בסגנון "אוטלונגי", "פרט א-מנז'ה" ואפילו "דין אנד דלוקה", הם כבר שם דבר בעולם, אז מדוע לא כאן? ובכן, אצלנו כתמיד מדובר באיחור אופנתי קטן. בשנתיים האחרונות נצפו כאן ניסיונות נאים לשלב את כל הגורמים הנ"ל לכדי קפיטריה ישראלית משודרגת וכבר הכרנו את הדליקטסן, את המעדנייה החדשה של רביבה וסיליה, יוחנן וקפיטרי שבמרכז תפריטם אפשר למצוא, מלבד קפה טוב, גם סלטים, כריכים ואפילו תבשילים (מי יותר ומי פחות) המיוצרים על ידי שפים, בטיפול שלא היה מבייש מסעדה.

"גריניץ'", השחקן החדש בתחום, לא מתבייש בהגדרה "פאסט פוד גורמה" ולא מתבייש לקרוץ אל אותם מקומות לונדוניים מהם שאב השראה. "המקום מתמקד באוכל טרי שאפשר לבוא לקחת", אומר השף אבנר אנגל מבעלי המקום. "הרעיון הוא שבכל יום יש לך מבחר גדול של כריכים טריים לא סטנדרטיים, מגוונים לא רק במילוי אלא גם בסוגי הלחמים ומשתנה בתדירות גבוהה. רצינו להעביר גם דרך השם והעיצוב את הרוח של הרשתות הללו שעוסקות במזון טרי במחירים זולים ונוחים". השף אנגל כקונדיטור במקצועו, בחר שמונה סוגי לחמים שיובילו את הכריכים ולצידם מאפי בוקר שהוא מכין במקום, קישים, מאפים בסגנון ספרדי כמו בואיקוס וסלטים שנארזים מדי יום.

יואב גורין

כך למשל נמצא כאן קפרזה בג'בטה עם מוצרלה בופאלו ופסטו שמכין השף מדי יום, כריך צרפתי בבגט באורך חצי מטר עם אמנטל וממרח אגוזי מלך ונבטי חמניה, כריך אנטיפסטי בלחם פרנה על בסיס שמן זית עם פרוסות ארטישוק קונפי, פלפלים קלויים, גבינה צפתית וזיתי קלמטה. בתחום הסלטים מתחלק התפריט לשניים – מבושלים, כמו סלט חיטה טבעוני עם פטריות ובצלי שאלוט, או סלט סלקים אורגניים, סלט פתיתים עם סלק ובייבי מוצרלה, סלט עדשים שחורות על טחינת יוגורט עם נענע ובייבי זוקיני צרוב. בסלטים הטריים אפשר למצוא החל מיווני, ועד קיסר, מסלט ירוק עם אפונת גינה ותרד ועד ניסואז עם טונה צרובה. כל הסלטים והכריכים עולים בין 18-29 שקלים כשמחירם משתנה על פי הגודל. מלבד כריכים וסלטים אפשר למצוא במקרר קינוחים תוצרת השף כמו טרייפל הדרים, מילקי שוקולד, טיראמיסו, פנקוטת פירות קיץ, עוגות נוספות ומשקאות על בסיס יוגורט.

יואב גורין

השף אבנר אנגל צבר קילומטרז' נאה כקונדיטור במסעדות מכוכבות בפריז, ביניהן Michel Sarran ו - La Cote Saint - Jacques ובקונדיטוריית Maison Pillon. כשחזר ארצה שימש כקונדיטור של המסעדות קלואליס ורפאל, מהן יצא לדרך עצמאית והקים קייטרינג קטן ובוטיקי בו שילב את תפקידו כקונדיטור עם יכולותיו כשף. היכולות הללו יבואו לידי ביטוי בגריניץ' בעיקר בצד המעדנייה, שם מוכר השף מוצרים שיצר בעצמו, שאפשר ללקט ולרכוש הביתה כמו ריבות ומרמלדות, עוגיות מלוחות ומתוקות, בראוניז ועוגות, פיצוחים שקלה עם מלח ים אטלנטי, מיני פיננסי ירים, גרסיני עם עשבי תיבול או פרמזן, אנרג'י בר ועוד. עכשיו נשאלת השאלה מתי "דין אנד דלוקה" יפתחו סניף בישראל?

גריניץ', החשמונאים 95 תל אביב. שעות פעילות: ימים א'-ה' 07:00-19:00, ו' 07:00 ועד כניסת השבת. טלפון: 03-6202254



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו