בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האם יש עוגות טבעוניות מושחתות?

לשחקנית אביטל לבני נמאס מכל הקונדיטוריות שמציעות לה עוגה נטולת גלוטן ללא סוכר כעוגה טבעונית, אז היא החליטה לעשות בעצמה

37תגובות

לא מעט מחשבות הטרידו את השחקנית אביטל לבני אחרי שילדה את בנה הבכור. אחת מהן הייתה קשורה דווקא לטבעונות ולא, לא מה שאתם חושבים, אלא דווקא עניין פרקטי מאוד – איך לא עושים לילד בושות בגן. לבני שנהפכה לפני שנתיים וחצי לטבעונית דאגה לעניין פעוט – "אני לא רוצה לעשות פדיחות לילד שלי בגן, שלא יגידו איזה באסה, יש לגל יום הולדת ואמא שלו הביאה עוגת חנק טבעונית", היא אומרת. הדאגה הזאת הובילה אותה למשימה שהתבררה לה כמורכבת – איך עושים עוגת שוקולד מושחתת בלי חמאה וחלב וכמובן, בלי ביצים. את תוצאות הניסוי היא בדקה על שלל חבריה, טבעונים ואוכלי כל שהודיעו לה דבר אחד בלבד – את חייבת לעשות עם זה משהו. אז היא עשתה והקימה את קינמון – מיזם חדש של מכירת עוגות ביתיות שאמורה לסגור את פינת המתוק לטבעונים.

אביטל לבני

"כל מי שמכיר אותי יודע שאני חובבת מאפים מושבעת ואדם שנמשך תמיד לפחמימה כיפית ומנחמת", ממשיכה לבני ומספרת על בעיה חדשה שלא נתקלה בה קודם כצמחונית במשך רוב חייה – מה עושים עם קינוחים? "בתי הקפה הפנימו את מספרם ההולך וגדל של טבעונים ומי שמכבד את עצמו הכניסו מנות ותפריטים טבעוניים, אבל אם תשים לב תחום המתוק נותר מוזנח ומיותם ובסוף תמיד מציעים לך סורבה. אז יש לי חדשות – סורבה זה לא קינוח. אני רוצה פחמימה טובה ומנחמת ולא לחם עם ריבה". העניין שנכון לבתי הקפה ומסעדות המשיך גם בתחום הקונדיטוריה, יש המון קונדיטוריות בארץ, אך מעטות מהן ידידותיות לטבעונים. "משום מה תמיד מציעים לי עוגה ללא גלוטן וללא סוכר בגלל שאני טבעונית, אבל מה זה קשור?", לבני, שמשחקת בימים אלה בהצגה "גטו, בתיאטרון הקאמרי ובפרויקטים מוזיקליים נוספים, נאלצה לעשות לביתה ולפענח באמצעים הביתיים שעמדו לרשותה איך עושים את זה ומצטרפת לגל של אופים פרטיים שמנסים למצוא פתרון עבור הצרכנים הטבעונים. "זה פשוט בא מתוך מצוקה וחבריי הטבעונים עודדו אותי והטבעונים הם קהילה חזקה ומאוחדת וגם כנה". היעד הראשון סומן כעוגת שמרים קינמון ואגוזים, כשהמטרה: שהבעל לא ירגיש שמדובר בעוגה טבעונית. מאות ניסיונות אחר כך הגיעה התוצאה המיוחלת, איש לא הבחין כי מדובר בעוגה טבעונית. היעד הבא היה כבר עוגת השוקולד המושחתת אחריה כבר החליטה לנסות ליצור קו עוגות ראשוני בעל חמש עוגות, אותו השיקה בשבוע שעבר. בקו ניסתה לבני לצמצם את הסוכר והשומן מבלי לפגוע בטעם העוגה, נטול מרגרינות, שמנות צמחיות, קצפות ופרווה, אלא ללכת על קו האמצע – יותר קמח מלא ושימוש בשוקולד מריר איכותי, שמן קוקוס וחלב סויה. בקולקציה הראשונית שתהיה פתוחה לקהל מוכרת לבני את עוגת השוקולד שלה, עוגת שמרים קינמון, עוגת בננה ועוגת חלבה (המחירים בין 45-55 שקלים לעוגה בתבנית אינגליש קייק).

אז מה, את מסמנת את נטישת עולם המשחק?

"ממש לא. אני קודם כל אשת במה מגיל אפס וכל השנים לצד הקריירה טיפחתי כל מיני בייביז כאלה וכדי שזה לא ישתלט על חיי תחמתי את האפייה ליום אחד בלבד בשבוע כדי לשמור על הערבים פנויים, יצרתי עסק קטן של עוגות ביתיות ולא פתחתי קונדיטוריה. סדרי העדיפויות ברורים לי מאוד, קודם כל משחק והעוגות זה הבייבי הקטן".

קינמון, פרטים נוספים ניתן למצוא כאן

עוד ארבעה מקומות לרכוש מהם עוגות טבעוניות שכדאי להכיר:

פיס אוף קייק – הקונדיטוריה שהחלה את דרכה ביפו יצרה לאחרונה אוסף מרשים של עוגות, עוגיות וקינוחים טבעוניים, מסוג: עוגת גזר עם אגוזי מלך וקינמון, עוגת שוקולד בחושה, קראנץ שוקולד או פרג ואפילו קסטה ביסקוויטים כעוגת שכבות וקרם. בתחום העוגיות אפשר למצוא שקדים אפויים בקרמל בציפוי שוקולד, או עוגיות פיסטוק ובקלוואה. בקינוחים יש קינוח שוקולד נוגט או גרסה מקומית לעוגת גבינה מטופו. חשוב לציין, בחלק מהקינוחים השתמשו במרגרינות לאפייה של מזולה ושמן חמניות מזוכך. פרטים כאן

קאיימק פטיסרי – שף קונדיטור אסף צור יוצר בבית הקפה בשוק לוינסקי עוגות ומאפי בוקר שאינם,  מביישים אף קונדיטוריה, כמו למשל: טאטן אגסים, קראנץ שוקולד, את הגרסה השערורייתית לקרם פיננסייר בדניש פטיסייר שוקולד ותות, קרואסון חמאת אגוזים, סניקרס, פיננסייר שקדים קצפת ותותים, מאפינים, קרואסון שקדים, דניש אגסים ופטיסייר, קרמבואים, דניש חלבה ועוד. פרטים כאן

עלמה: דברים טובים מהתנור – גם עלמה נוימן נתקלה בקושי למצוא קינוחים טבעוניים והחליטה לעשות אותם בעצמה במטבחה הפרטי, ממנו היא מנפקת כיום לכל המבקש קאפקייקס, פטיפורים וקינוחים אישיים, עוגות מרהיבות, כמו פאדג' שוקולד נימוח עם קרם נוגט פרלינה, טארטים ועוד. את הקינוחים שלה ניתן להשיג גם במסעדת זכאים. פרטים כאן

פחמימות – בקונדיטוריה הביתית הטבעונית של רני רותם יוצרים עוגות, מאפים ומתוקים בקולקציה מרשימה למדי. כך בתפריט: קישים כמו קיש פטריות, קיש חמשת הבצלים, גאנש שוקולד ופיסטוק, רביולי טבעוני (אפילו בגרסה מתוקה), קראנצים, בבקה, עוגות מוס כמו נוגט פיסטוק, שוקולד חלבה, או אוריאו, טארט שוקולד פיסטוק ועוד רבים וטובים. פרטים כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו